Ratolest Brno zve na prohlídky nízkoprahových klubů

Brno, 16. září 2015 - Nezisková organizace Ratolest Brno se letos opět připojí k akci týdne nízkoprahových klubů prostřednictvím svých nízkoprahových klubů Pavlač a Likusák. Akce bude probíhat v týdnu 21.−27. září a v tuto dobu bude přichystán program pro klienty i širokou veřejnost. Smyslem akce je seznámit širokou veřejnost, spolupracující instituce a odborníky s činností obou klubů.

ratolest brno nizkoprahovy klub pavlac

Nízkoprahový klub Pavlač i Likusák (dále NK) se letos opět připojí k celorepublikové akci s názvem Týden nízkoprahových klubů, tato akce se konána pod záštitou České asociace streetwork. Pro klienty i širokou veřejnost bude připraveno několik zajímavých aktivit, kterých se mohou zúčastnit.

NK Likusák má na svých dvou pobočkách v Líšni i Lískovci připraveno několik aktivit. První den na pobočce v Novém Lískovci zve veřejnost v čase 14:00 a 18:00 na prezentaci služby a pro zájemce o službu bude připraven turnaj ve stolním fotbálku, v prostoru před domem na adrese Koniklecová 5. V úterý 22. září bude pro klienty a zájemce o službu uspořádán fotbalový turnaj se Salesiánským střediskem v Líšni, jež se bude odehrávat na hřišti poblíž tohoto střediska.  Ve středu 23. září bude probíhat v NK Likusák v Líšni den otevřených dveří v době od 11:00 do 19:00 hodin. V tuto dobu si mohou zájemci o službu, široká veřejnost i odborníci prohlédnout prostory klubu a získat další informace od zaměstnanců NK Likusák.  

„ Poslední den této akce, tj. ve čtvrtek 24. září proběhne v NK Likusák oslava 11 narozenin klubu. Součástí bude i turnaj pro klienty ve stolním fotbálku o zajímavé ceny a drobné občerstvení“ dodává Mgr. Zuzana Šťastná, vedoucí NK Likusák.

NK Pavlač zahájí týden nízkoprahových klubů v pondělí 21. 9. programem pro děti a mladé lidi na ubytovnách, kam sociální pracovníci v rámci streetworku pravidelně dochází. „Naši klienti, kteří žijí na ubytovnách, mají velmi omezené příležitosti trávit aktivně, zajímavě a smysluplně volný čas, proto jsme se letos rozhodli takovou příležitost vytvořit. Nepůjde přitom o nic malého – v případě příznivého počasí zrealizujeme dva workshopy na dvou brněnských ubytovnách. Děti a mladí lidé, kteří zde žijí, si mohou dát například battle v beatboxu anebo si vyzkoušet žonglování,“ představila část chystaného programu Mgr. Vladislava Vondrová, vedoucí NK Pavlač.

I úterní program, 22. září je věnovaný klientům, je pro ně nachystán odpolední výlet. Ve středu 23. září je připraven program pro klienty a jejich rodiče, kteří si mohou společně něco vyrobit, zároveň tato akce nabízí prostor pro bližší seznámení se s klubem, jeho pravidly a tím, co klub nabízí.

Poslední den programu, čtvrtek 24. září, bude v NK Pavlač den otevřených dveří. Ve dvou časech, 10:00 – 12:00 a 14:00 až 18:00 bude moci NK Pavlač navštívit široká veřejnost, spolupracující odborníci, studenti sociální práce, nebo třeba učitelé s žáky nedalekých základních škol. Ti si budou moci prostory klubu prohlédnout, mluvit se sociálními pracovníky a informovat se na to, co jim může klub nabídnout.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...