Oslavte Den Země na Špilberku

Brno, 16. dubna 2013 - Hry a zábavné kvízy pro děti, ukázky tradičních řemesel, ochutnávky biopotravin či fair trade výrobků, divadlo a koncerty. To je jen střípek z programu, který nabídne tradiční dubnová akce Den Země pod Špilberkem, která se uskuteční v sobotu 20. dubna od 10 do 17 hodin v parku pod hradem Špilberk.

den-zeme-spilberk-brno-2013

Letošní ročník Dne Země se ponese v duchu tématu Voda pro život a je určen široké veřejnosti, především rodinám s dětmi. Brňané si budou moci vyzkoušet různé poznávací aktivity a formou her se dozvědět více o vodě a všem, co je s ní spojené. Do přípravy akce se zapojí více než dvacet brněnských organizací, které si nachystají zábavný program pro děti. „Letošní nabídka aktivit na Dni Země bude skutečně velmi bohatá. Děti si například vyzkoušejí odlov a poznávání vodních živočichů, dozvědí se o koloběhu vody, o funkcích mokřadů nebo o vodních prvcích ve městě Brně. Na stánku Lamacentra se dokonce setkají s živými lamami,“ říká Kateřina Vítková ze spolupořádajícího sdružení Lipka.

Kromě informací, her a aktivit nabídne akce také ukázky tradičních řemesel, která si návštěvníci budou moci sami vyzkoušet, prodej regionálních výrobků a kulturní doprovodný program – divadlo pro děti, taneční vystoupení a koncerty. V 16 hodin program vyvrcholí koncertem kapely Budoár staré dámy.

Poprvé bude také možné navštívit hravou Otevřenou zahradu, kterou zpřístupní Brňanům Nadace Partnerství. Lipka zase odstartuje dobrodružné hry založené na principech světově známého geocachingu a questingu, které budou od Dne Země volně přístupné veřejnosti.

Zdroj a foto: Lipka


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...