Zelený čtvrtek mohou děti strávit na Lipce tvořením i pečením perníčků

Brno, 22. března 2016 - Již tradičně zve školské zařízení Lipka rodiny s dětmi na svou velikonoční akci nazvanou Zelený čtvrtek. Akce se koná 24. března na pracovišti Lipová v brněnských Pisárkách a v rámci programu nabídne řadu tvořivých dílen, pečení perníků i hry v zahradě.

holcicka peceni pernik

Akce je určena především školním a předškolním dětem i jejich rodičům, program bude probíhat od 9.30 do 14 hodin. Účastníci si budou moci nazdobit kraslice pomocí vosku, papírových stužek či bavlnek, vyrobit si stojánek na vajíčka z filcu a zasadit si cibulky, které pak využijí doma v kuchyni. Zajímavé bude také pečení perníků s reliéfy v dřevěných vyřezávaných formách či tvoření otýpkových dekorací.

Nebudou chybět ani badatelské dílny o právě se probouzející přírodě, kde se děti dozvědí zajímavosti například o zlatohlávcích. V insektáriu si budou moci dokonce prohlédnout zlatohlávky ve třech vývojových stádiích – jako larvy, kukly i dospělce.

„Ochutnáme také tradiční postní pokrm pučálku, tedy naklíčený opečený hrách, a kluky i holky naučíme plést pomlázky. Pokud bude hezké počasí, program bude probíhat také venku, kde po vyřešení několika úkolů děti odhalí tajemství naší přírodní zahrady,“ vyjmenovává části programu organizátorka Blanka Jírů z Lipky. Dalším z témat, o kterém se hlavně dospělí návštěvníci na akci dozvědí víc, budou samotná vajíčka – návštěvníci získají návod, jak vejce v obchodě vybírat, pokud nám nejsou lhostejné životní podmínky slepic.

Podobných akcí zaměřených na staré tradice, oslavu přírody, její poznávání a ochranu pořádá Lipka na svých pracovištích během roku více. Další v řadě je Otvírání studánek, které se koná již v sobotu 9. dubna od 10 do 15 hodin na pracovišti Jezírko v Soběšicích. „Naše největší akce pro veřejnost – oslava Dne Země – nás čeká 23. dubna na Kraví hoře. Do její organizace se kromě Lipky zapojuje téměř čtyřicítka dalších organizací a loni se jí zúčastnilo víc než pět tisíc lidí,“ doplňuje Kateřina Vítková z Lipky.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...