Náměstí Svobody bude patřit Velikonočním slavnostem

Brno, 14. dubna 2019 – Opět po roce si mohou návštěvníci centra města vychutnat tradiční oslavy jara, Velikonoční slavnosti. Ty se budou na hlavním brněnském náměstí konat až do neděle 21. dubna. Pro letošní rok je připraven bohatý doprovodný program, dětské sbory, cimbálové muziky, folklorní soubory i výtvarné dílny pro nejmenší.

velikonocni vajicka

Ozdobou Velikonočních slavností bude, stejně jako loni, dvoumetrová Kraslice od srdce, kterou dostalo město Brno darem z Chorvatska. Příjemné jarní dny si budou moci návštěvníci centra města zpříjemnit nákupem drobností s velikonoční tematikou, například kraslic, proutěných výrobků, šperků, dekoračních předmětů a dalších. Nebudou chybět ani sýry, frgály, mandlovice, včelovina nebo víno. To vše zajistí

43 prodejních stánků. Jeden ze stánků je také tradičně určen pro neziskové organizace, 12.–14. dubna můžete nákupem podpořit Hospic sv. Alžběty, 15. dubna chráněnou dílnu Duko, 16.–17. dubna spolek Světla pro život a 18.–21. dubna hospic pro staré, týrané a handicapované pejsky Dejte nám šanci.

„V předvelikonočním týdnu má každý den své vlastní pojmenování. Víte, proč se mu říká pašijový a od čeho se odvodilo pojmenování jednotlivých dnů? I tohle se dozvíte na Velikonočních slavnostech na náměstí Svobody. Přijďte, užijte si jarní dny s přáteli, poslechněte si příjemnou muziku a podpořte některou z neziskových organizací, jste vítáni,“ zve na tradiční slavnosti starosta městské části Brno-střed Vojtěch Mencl.

Každý den bude od 15.00 do 17.00 hodin probíhat velikonoční výtvarná dílna pro malé i velké a zároveň vystoupí dětské umělecké soubory. Návštěvníci si mohou poslechnout Dětský národopisný soubor Brněnský Valášek, Dětský národopisný soubor Pomněnka, Dětský folklórní soubor Skřivánek Brno, Dětské taneční studio Ondrášek, Dětský folklórní soubor města Modřice, Dětskou cimbálovou muziku Ondřejníček z Kunčic pod Ondřejníkem, Dětský národopisný soubor Dúbravěnka Dubňany a Dětský folklórní soubor Relíček.

Po dětech každý den zahrají a zazpívají i dospělí, na náměstí Svobody vystoupí například sólisté BROLNu, Cimbálová muzika Denár, Cimbálová muzika Eliška, Cimbálová muzika Mládí z Čejče a další.

Slavnosti se konají na náměstí Svobody od 12. do 21. dubna, a to za každého počasí. Otevírací doba je pro prodejce povinná od 11.00 do 19.00 hodin, v případě zájmu zákazníků si ji mohou prodloužit už od 10.00 až do 22.00 hodin.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...

prehled_vinotek_v_Brne3-FIN

Přihlášení k odběru měsíčníku Šalina v PDF

Kulturní akce v Brně

<<  Listopad 2019  >>
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Nejbližší akce
24.05. Animefest 2024..
22.06. INTERCANIS..