Svoboďák na týden ožije Velikonočními slavnostmi

Brno, 20. března 2018 – Ve dnech 23. března až 1. cubna ožije brněnské náměstí Svobody již devátým ročníkem Velikonočních slavností. Na nich návštěvníkyčeká na 40 stánků nejrozmanitějšího sortimentu nejen s velikonoční tematikou, dále hudba, zpěv tanec i velikonoční překvapení z Chorvatska.

kraslice350 velikonoce

Akce odstartuje v pátek 23. března v pravé poledne za účasti primátora a chorvatské velvyslankyně předáním dvoumetrové velikonoční kraslice, která doputovala jako dar až ze slunného jihu. Jedinečnou kraslici vytvořili Josip Gregurić, Đuro Jaković, Stjepan Pongrac a Zlatko Štrfiček v rámci projektu „Kraslice od srdce“.

Bohatý doprovodný program je pro návštěvníky připraven každý den až do 19 hodiny. Postarají se o něj folklorní soubory a cimbálové muziky nejen z Brna, ale i blízkého či vzdálenějšího okolí.

„Z brněnských účinkujících to bude například Slovácký soubor Šafrán Brno anebo Dětský národopisný soubor Brněnský Valášek. Ze Starého Města dorazí Dětský folklorní soubor Dolinečka, z Velkých Němčic pak třeba Cimbálová muzika Eliška. Připraveny budou opět i oblíbené výtvarné velikonoční dílny. Věříme, že si v letošním programu každý návštěvník Velikonočních slavností najde to své a užije si pohodové sváteční chvíle,“ říká produkční akce Adéla Jelínková.

„Velikonoce jsou nejen nejvýznamnějším křesťanským svátkem, ale také oslavou příchodu jara, obdobím, plným lidových tradic a pozitivní atmosféry mezi lidmi a milým důvodem k setkávání se. Proto bych rád pozval všechny Brňany i mimobrněnské, ať za námi na náměstí Svobody přijdou, společně s dětmi vyzkouší jarní dílničku, poslechnou si pěknou tradiční lidovou muziku, dají si něco dobrého k jídlu a pití," dodává Martin Landa, starosta MČ Brno-střed.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...

prehled_vinotek_v_Brne3-FIN

Přihlášení k odběru měsíčníku Šalina v PDF

Kulturní akce v Brně

<<  Listopad 2018  >>
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Nejbližší akce
24.05. Animefest 2024..
22.06. INTERCANIS..