Novinky brněnských vinoték - únor 2014
Brno, 23. ledna 2014 - Mezi novinkami pro měsíc únor převládají bílá vína ročníku 2012, objevují se ale i první vzorky mladých svěžích vín z podzimní sklizně. Nechybí ale ani dvě krásná typicky moravská červená vína.
Elegant Blanc Frizzante 2013Patria Kobylí Perlivé víno z odrůdy Muškát moravský. Je svěží, jemně perlivé, s příjemnou muškátovou vůní a osvěžujícími tóny citrusů. Svěží perlení zdůrazňuje jiskřivou chuť vína s pikantní kyselinkou a dlouhou muškátovou dochutí. Alkohol 11,5 %. Vychlazené na 6– 7 °C je skvělým aperitivem. Muškát moravský 2012 kabinetVinařství U Kapličky Suché bílé víno s 0,3 g/l zbytkového cukru, 5,9 g/l kyseliny a 13,0 % alkoholu. Barva je zelenožlutá, veselá a třpytivá. Vůně je květnatá, připomínající muškátový oříšek, květ černého bezu a čerstvě utržený hrozen. Chuť je svěží, květnato-kořenitá s citrusy. Doporučeno podávat k čínským úpravám drůbežího či vepřového masa. Teplota podávání je 9–11 °C. Müller Thurgau 2012 pozdní sběrVelkobílovická vína Polosuché bílé víno zelenožluté barvy s jemnou vůní bílých broskví. Chuť je svěží, lehce nasládlá a harmonicky doplněná pevnou kyselinou. Ovocná varianta oblíbené „müllerky“, která se velice dobře popíjí jen tak nebo vhodně doplní předkrmy, saláty a lehčí úpravy masitých jídel. Víno je vyrobeno reduktivní technologií řízeného kvašení. Dornfelder 2012 pozdní sběrAdámkovo vinařství Víno inkoustové tmavé barvy, ve vůni kávové až hořkomandlové tóny, v chuti ostružiny s nádechem borůvkového perníku. Hodí se k těžším či kořeněným úpravám masa, grilovaným pokrmům, zvěřině a výrazným sýrům. Zbytkový cukr 0,2 g/l, alkohol 12,5 %. |
El Coto Blanco 2013 DOCa RiojaEl Coto de Rioja Veltlínské zelené 2012 pozdní sběrVinařství Štěpán Maňák Suché bílé víno. Exkluzivní víno určené pro náročné zákazníky. Terroir označuje souhrnný vliv přírodních podmínek konkrétního místa jedinečné lokality pěstované révy, čímž vzniká jedinečné a nezaměnitelné víno kořenité vůně s pepřovými tóny. Jde o výběr nejvhodnější odrůdy pro danou lokalitu. Ryzlink vlašský Železná 2012Vinařství Volařík Ve vůni je silný kovový minerál, typický pro vlašáky z Perné. Chuť je opět silně minerální, terroirní, s dochutí po zkorodovaném železe. Cabernet Moravia 2012 pozdní sběrVinařství Maděřič Červené suché víno s nasládlou tříslovinou a sníženým obsahem kyselin. Hladké intenzivní víno s aroma lesních plodů, malin, v chuti doplněné o černorybízovou zavařeninu. Vhodné k hovězímu masu a aromatickým sýrům. Teplota podávání 12–14 °C. |
Uvedené ceny jsou doporučené koncové, včetně DPH. Jsou platné v den uveřejnění článku a můžou se tak výrazně lišit od aktuální nabídky.
Jan Přikryl, Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript
Více na Novinky brněnských vinoték
Přehled vinoték - únor 2014 |
|||
BMC | BMC Brno | PER | Vinotéka Perkmistr |
KRA | Kratochvílovci | UZM | Vinný sklep U Žíznivého mnicha |
KUK | Květiny u kapličky | VAV | Vaše víno |
MBV | Moravská banka vín | VGA | Vinná Galerie |
NAS | Na Stopce | VUK | Vinotéka Vinařství U Kapličky |
Více v Přehledu brněnských vinoték
|
- Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou
- Co je to hromadný extrém? Na jakých faktorech to závisí?
- Jaké příslušenství byste měli používat pro svůj vůz