Brněnská ODS: Nečas musí změnit styl politiky a priority, jinak o naši podporu přijde

Brno, 5. listopadu 2012 (MEDIAFAX) - Premiér Petr Nečas se těší podpoře brněnských členů ODS, ta je však časově omezená a podmíněná změnou vládní politiky. V pondělí to řekl předseda brněnské stranické organizace a starosta místní části Brno-střed Libor Šťástka.

Ruce-podane-01

Jeden z nejúspěšnějších brněnských politiků v barvách ODS řekl, že kabinet by měl urychleně změnit styl a priority svého vládnutí. "Musí začít reflektovat to, co lidi skutečně zajímá a ne se jen starat, aby byla odškrtnuta další úsporná kolonka v státním rozpočtu," naznačil.

Šťástka se sice vyhnul přímé odpovědi na časový horizont, dokdy má Nečasův kabinet podporu brněnských straníků, naznačil ale, že změny v chování nejvyššího vedení ODS očekává v řádu týdnů. "Zda je premiér schopen reflexe z kongresu napoví už tento týden a jednání o pozměněném rozpočtu," dodal. Ten v první verzi počítá se seškrtáním 41 miliard korun výdajů, především v kapitolách týkajících se vědy, školství a dopravy. Především posledně jmenovaná položka je však v Brně mimořádně citlivou oblastí.

Brněnští občanští demokraté přitom podle Šťástky nestojí na straně "vzbouřenců". "Vyzvali jsme je ostatně dost důrazně, aby respektovali většinový názor a přestali torpédovat rozpočet," řekl brněnský politik.

Šťástka zároveň naznačil, že pokud Nečas a spol. nezmění styl politiky a "naštvanost lidí ještě vzroste", není vyloučen okamžik, kdy podporu brněnských občanských demokratů ztratí. Důvěře se naopak u svých spolustraníků těší místopředseda ODS a ministr spravedlnosti Pavel Blažek. "Těší nás, že pro jeho volbu zvedla na kongresu ruku velká většína delegátů, měl nejvíce hlasů po Jiřím Pospíšilovi," naznačil směr případných krizových úvah brněnské ODS Šťástka.

Jiří Nováček

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...