V Brně se uskutečnil krajský sněm Strany svobodných občanů

Brno, 25. března 2013 - V sobotu 23. března odpoledne se v prostorách Stopkovy pivnice v Brně sešli členové a registrovaní příznivci Strany svobodných občanů (zkratka Svobodní) na výročním krajském sněmu.

strana-svobodnych-sjezd-brno

Jednání zahájil předseda jihomoravského krajského sdružení Jakub Ježek, který ve svém úvodním slově vyjádřil názor na současnou pozici strany: „Svobodní jsou v současnosti jedinou skutečně pravicovou stranou na politické scéně. To nám dává velké šance ve volebním roce 2014. Musíme ale ještě hodně pracovat.“

Dále Ježek ve své zprávě shrnul a komentoval loňské aktivity Svobodných v kraji, rostoucí členskou základnu a přebytkové hospodaření. Zmínil i zřízení krajského transparentního účtu.

Následně další členové krajského předsednictva ve svých vystoupeních postupně vysvětlili navrhovaný rozpočet, plán činnosti a zásady pro sestavování kandidátek pro komunální volby v roce 2014. Řešily se i aktuální veřejné akce v nejbližším období, jako je demonstrace proti zvyšování daní nebo přednáška na téma úbytku demokracie v Evropské unii.

V diskuzi pak zazněly různé zajímavé příspěvky dalších členů. Jeden podrobně srovnával Svobodné s britskou stranou UKIP vedenou euroskeptikem Nigelem Faragem a další příspěvek vysvětloval škodlivost zasahování do vnitřních záležitostí cizích zemí, které nakonec vždy vede k využívání násilí.

Sněmu se zúčastnil i místopředseda Svobodných Radim Smetka, který informoval o aktuálních plánech republikového výboru, zejména o připravované demonstraci proti podpisu smlouvy o ESM a proti vyvěšování vlajek EU na Hradě.
Sněm byl zakončen výzvou k zapojení všech jihomoravských členů, příznivců a sympatizantů do úsilí o obranu osobních a ekonomických svobod v ČR.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...