Sociální demokraté zahájí předvolební kampaň v Brně, dojedou tam vlakem

Praha/Brno, 27. srpna 2012 (MEDIAFAX) - Volební expres z pražského hlavního nádraží přiveze v pondělí do Brna vedení sociálních demokratů i volební lídry strany pro podzimní krajské a senátní volby. Kampaň ČSSD začne odpoledne tiskovou konferencí a mítinkem s občany na Moravském náměstí, informovalo tiskové oddělení strany.

Bohuslav-Sobotka1

"Začátek volební kampaně jsme zvolili jako volební expres za spravedlivějšími reformami," uvedl  mluvčí sociálních demokratů Martin Ayrer a dodal: "Expres vyjede z Prahy jako centra republiky a nespravedlivých reforem Nečasovy vlády do Brna, kde kampaň oficiálně zahájíme."

Dvě desítky sociálních demokratů a obdobně početný novinářský doprovod se sešikují ráno na pražském hlavním nádraží, kde společně nastoupí do speciálního vozu EC 75 Franz Schubert. "Ve vlaku bude prostor na detailnější vysvětlení kampaně, která bude probíhat ve dvou následujících měsících," připojil mluvčí ČSSD.

Sociální demokraté si vlaky pro účely kampaně zjevně oblíbili. Po kolejích totiž odstartovalo i turné prezidentského kandidáta ČSSD Jiřího Dienstbiera z Prahy do Lán za odkazem prvního českého prezidenta, T. G. Masaryka.

Jiného odkazu, bývalého středočeského hejtmana Davida Ratha, toho času v litoměřické vazební věznici, se rozhodla využít vládní TOP 09. Kampaň zahájí ve čtvrtek ve 13 hodin na Husově náměstí v Hostivici.

"Obec byla vybrána, protože nejlépe ilustruje stav krajů, do kterého se můžou dostat pod vedením sociálních demokratů – zejména s ohledem na zadávání veřejných zakázek," uvedla mluvčí TOP 09 Alžběta Plívová.

TOP 09 v Rathově trvalém bydlišti, které náležitě zvelebil, představí svůj návrh pro transparentní hospodaření krajů a budoucí kroky svých případných hejtmanů. Z Hostivice se družina politiků TOP 09 vydá do obce Buštěhrad, ve které je zámek, jehož údajně předražená rekonstrukce dostala bývalého středočeského hejtmana do vazby. Zůstává otázkou, jestli zhruba 15kilometrovou trasu absolvuje i předseda strany Karel Schwarzenberg.

"Očekávám, že Miroslav Kalousek v rámci zahájení volební kampaně TOP 09 zakrouží nad Hostivicí v letounu CASA a poté seskočí na spolehlivém padáku, který byl za jeho éry na ministerstvu obrany pořízen pro vojáky," rýpl si do kauz okolo nynějšího ministra financí volební manažer ČSSD Jan Hamáček.

Až v pondělí odpoledne, po skončení výkonné rady, plánuje oznámit místo a čas zahájení své předvolební kampaně nejsilnější strana – ODS.

Volby do krajských zastupitelstev a 1. kolo hlasování pro třetinu budoucích senátorů proběhne 12. a 13. října. Sociální demokraté budou ve volbách obhajovat místa všech 13 hejtmanů.

Jan Kálal, ilustrační foto: Kryštof Turek

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...