Snow film fest ve Scale představí nejlepší snímky se zimní tematikou

Brno, 18. října 2021 – Nejlepší světové zimní filmy zamíří v rámci filmového festivalu Snow film fest během října až prosince do všech českých i slovenských regionů. Jedním z hlavních míst promítání se opět stane město Brno, kde se festival uskuteční 3. listopadu v kině Scala.

lyze festival snow film fest brno scala 2021

V letošním ročníků čeká na diváky 6 pečlivě vybraných filmů – finalistů ze zahraničních soutěží. Na své si přijdou vyznavači extrémních zážitků, čerstvého prašanu i milovnici zimní krajiny a silných lidských příběhů.

Ve výběru šesti filmů tento rok nechybí lahůdka v podobě unikátního filmu K2: The Impossible Descent, který bude možné poprvé vidět s českými titulky. Dechberoucí výkon polského skialpinisty Andrzeje Bargiela diváky učaruje. Film o prvním člověku, který dokázal sjet z vrcholu K2 na lyžích – druhé nejvyšší hory světa, která má na kontě nejvíce neúspěšných pokusů o zdolání. Všechny předchozí pokusy odvážných lyžařů skončily nezdarem nebo smrtí. V roce 2018 se s Andrzej s bratrem Bartekem a týmem, ve kterém je například špičkový horolezec Jimmy Chain, vrací na svůj druhý pokus. Dobrodružství, které začíná tam, kde jiné expedice končí.

Jak říká manager festivalu Pavel Pichler: „Snow Film Fest přináší prostřednictvím špičkových outdoorových filmů dobrodružství do našich všedních dní. Svým rozsahem je největší akcí svého druhu u nás. Mnozí z nás už hlídají předpověď počasí a sněhové podmínky, abychom ve vhodnou chvíli stáli na svahu, na vrcholu a nebo u oblíbeného bufetu na křižovatce turistických cest a Snow film fest k tomu všemu motivuje a inspiruje.“

A na jaké další filmy se těšit? Díky dokumentu Viktor Beránek – Zamyslenia nad životom se aspoň na pár minut můžou diváci podívat na svět očima zkušeného tatranského nosiče a skutečného horala. Krátký animovaný film o dvojici superzáchranářů Horse Piste odlehčí naléhavou horskou atmosféru. U dalšího filmu zjstíme, že k některým svahům prostě cesty nevedou a jediný způsob, jak se k nim dostat je zabalit lyže na raft. Oba bonusové filmy letošního roku jsou lyžařské, zatímco snímek Persian Lines přenese diváky do ulic i na svahy pohostinného Íránu, lyžaři ve filmu Crossing Lebanon si vybrali zatím velmi neobvyklou skialpovou destinaci.

Festival SNOW FILM FEST probíhá v České republice od roku 2011.Během let se festival značně rozrostl a běžně jej navštíví 25 000 platících diváků.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...

Přihlášení k odběru měsíčníku Šalina v PDF

Kulturní akce v Brně

<<  Březen 2024  >>
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Nejbližší akce

Žádné události