Prázdninová část festivalu Uprostřed nabídne řadu zajímavých akcí

Brno, 12. července 2017 – Ve středu 12. července začala prázdninová část festivalu nezřizované kultury Uprostřed. Lidé se budou moct během července a srpna zapojit do žní přímo v centru města, cestou do práce se zastavit na snídani na Malinovském náměstí a večer si zatančit swing ve vile Tugendhat.

festival uprostred brno

„Červnový program zaznamenal mezi lidmi potěšující a stále narůstající ohlas. Na koncerty před Janáčkovým divadlem, swingové večery, nebo na Pohořelec přišlo v součtu několik tisíc návštěvníků, kteří byli nadšení programem i atmosférou, jaká se v centru dá zažít málokdy. Červencový a srpnový program jsme koncipovali jako trochu klidnější setkávání generací, které se jinak ve městě trochu míjí,“ nastínil radní městské části Brno-střed David Butula.

„Příjemnou událostí bude akce Permanent Breakfest, která se uskuteční v pátek 14. července od osmé hodiny ranní na Malinovském náměstí. Jedná se o světově proslulý happening česko-rakouského fotografa Abbé Libanského a rakouského umělce Friedemanna Derschmidta, který má svůj původ ve Vídni. Lidé se budou moct zúčastnit sdílené snídaně, a to za doprovodu klasického kvarteta, což jim cestou do práce nebo z práce zpříjemní ráno,“ představil další netradiční akcí festivalu radní Butula.

Velkým lákadlem bude výjimečný workshop známých brněnských bubeníků Pavla Fajta & Pavla Koudelky. Kromě tradičních bicích nástrojů, budou na Malinovského náměstí nainstalovány plechy z bouraných automobilů a staré spotřebiče. Posluchači se můžou volně zapojit. Pod rytmickým, lektorským dozorem obou umělců vznikne přímo na místě neopakovatelná hudební skladba.

Jedním z vrcholů červencového programu festivalu Uprostřed dále nabídne třeba koncert ukrajinské skupiny Brunettes Shoots Blondes, jejíž video ke skladbě Knock Knock se stalo virální senzací s desítkami milionů zhlédnutími na You Tube (24. 7. v 17:30), stand-upové vystoupení komika Lukáše Pavláska pod širým nebem (1. 8. v 19:00), případně swingovou tančírnu v památce UNESCO, vile Tugendhat (28. 8. v 17:00). Rodiče s dětmi by pak mohla zaujmout vycházka po tajemných, divokých a přehlížených místech ve středu města, která se uskuteční ve středu 19. července od 9:00.

První ročník festivalu Uprostřed nabízí lidem to nejzajímavější z nejen brněnské nezřizované kultury. Celé léto v centru městské části Brno-střed nebudou muset lidé za kulturou nikam chodit - koncerty, DJ sety, workshopy, happeningy a divadelní představení přijdou za nimi. „Chceme, aby centrum Brna nabízelo bohatý a pestrý program i v létě, což v minulosti nebývalo zvykem. Lidí, kteří přes prázdniny neopouští město, je jistě dost na to, abychom jim představili to nejzajímavější z brněnské kulturní scény,“ nastínil myšlenku festivalu starosta městské části Brno-střed Martin Landa.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...