Festival LA PELÍCULA ve Scale představí nejlepší španělské filmy

Brno, 18. února 2016 - Nejnovějším snímkem jednoho z nejvýraznějších současných španělských filmařů Julia Medema Ma Ma s Penélope Cruz v hlavní roli odstartuje již tento čtvrtek v kině Scala brněnská část 11. ročník festivalu La Película.

Film-policko

Přehlídka španělské a španělsky mluvené kinematografie v Brně setrvá až do neděle 21. února. Kromě Medemova posledního filmu budou mít diváci v rámci festivalového programu také příležitost zhlédnout i jeho starší snímky Sex a Lucía a Zrzavá veverka.

Zvláštní pozornost věnovala dramaturgie baskické filmové produkci, která zejména v poslední době sbírá ocenění na světových filmových festivalech. Do prostředí baskického venkova, kde se střetává moderní svět s tradicemi starobylé kultury, zavede diváky intimní drama Babička. Chybět nebudou ani snímky z Latinské Ameriky. Na tradici mrazivých španělských hororů, které festival uvedl v minulosti, naváže mexický film Vrátili se… Z trochu jiného soudku je chilský dokumentární esej Perleťový knoflík. „Obrazově i myšlenkově naprosto úchvatný film. Jedná se bezesporu o jeden z nejkrásnějších filmů minulého roku,“ nabízí svůj tip dramaturg festivalu David Čeněk.

Festival dále nabídne například velkolepu crazy komedii španělského provokatéra Álexe de la Iglesia Moje velká noc ze zákulisí televizního natáčení silvestrovského programu. Dalším výrazným režisérem, jehož poslední snímek La Película uvede, je několikanásobný držitel ceny Goya Jaime Rosales. Ten se představí poněkud depresivním příběhem ze současného Španělska Krásné mládí.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...