Turistickou sezónu zahájí Brno na Staré radnici a v podzemí

Brno, 31. března 2015 - S příchodem jara přichází i nová turistická sezóna. V Brně se již pravidelně nese ve znamení otevření Staré radnice v Radniční ulici. Věž a sály otevře Turistické informační centrum města Brna již ve středu 1. dubna. Návštěvníci tak mohou přivítat jaro pohledem na Brno z výšky, vystoupat na ochoz staré radnice a zdolat všech 173 schodů až k samotné věži. Na vyhlídkovou věž Staré radnice je vstup individuální, bude otevřena denně od 9.30 do 18 hodin.

Brno stara radnice krokodyl drak krystof turek

Kromě toho budou od 1. dubna na Staré radnici otevřeny také Freskový a Křišťálový sál a Klenotnice, které jsou přístupné pouze s průvodcem.

Slavnostní zahájení letošní sezóny se pak pod taktovkou Turistického informačního centra města Brna uskuteční 11. dubna 2015 přímo na nádvoří Staré radnice a pokračovat bude v brněnském podzemí, konkrétně v Labyrintu pod Zelným trhem.

Od 10 do 17 hodin budou zájemcům o prohlídky historických sálů Staré radnice – Křišťálového a Freskového sálu – k dispozici průvodci v dobových kostýmech. Otevřen bude také sál s výstavou dětských krojů a panenek s porcelánovými hlavičkami v lidových krojích Moravského Slovácka. V průchodu „Pod krokodýlem“ ukáže městský mincmistr, jak se razily brněnské groše.

Turistické informační centrum nezapomnělo ani na malé návštěvníky. Od 10.30 hodin bude pokračovat zahájení sezóny ve společenské části Labyrintu pod Zelným trhem. Připraveny jsou hry a úkoly pro děti a také drobné odměny za jejich snažení. Prohlídku Labyrintu pod Zelným trhem zpestří v den zahájení turistické sezóny průvodci v kostýmech, vstupné do podzemí – tedy i do Mincmistrovského sklepa a Kostnice - si na 11. dubna koupí návštěvníci se slevou (Labyrint 20%, Mincmistrovský sklep a Kostnice 10%).  

Tradičně v rámci zahájení nové turistické sezóny nabídne Turistické informační centrum města Brna zájemcům také procházky městem s průvodci. Začínají v 10 hodin na nádvoří Staré radnice.

Procházky trvají 120 minut. Jednotné vstupné je 30 korun, děti do 6 let zdarma.

Vstupenky na akce související se zahájením turistické sezóny mohou zájemci od 27. 3. 2015 koupit nebo rezervovat na pokladně Labyrintu pod Zelným trhem, Zelný trh 21, tel. 542 212 892, út - ne 9 – 18 hodin. Informace o cenách vstupného a otvíracích hodinách naleznete na: http://ticbrno.cz/cs/stara-radnice


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...