Výročí partnerství Brna se Stuttgartem oslaví kytarový koncert

Brno, 21. března 2014 – Partnerství Brna se Stuttgartem letos oslaví čtvrt století trvání. Při té příležitost pořádá Magistrát města Brna ve spolupráci s Turistickým informačním centrem koncert kytarového orchestru Guitarreando. Stuttgartské uskupení zahraje ve čtvrtek 27. března v 19.00 na Nové radnici.

guitarreando

Kytarový orchestr Guitarreando vznikl před deseti lety ze středoškolských studentů Stuttgartské hudební školy. V současnosti patří tento 27 členný soubor ke špičkovým evropským orchestrům svého druhu. Na programu má díla skladatelů jako G. F. Händel, A. York, A. Montes, E. Márquez a dalších. Orchestr během své existence obdržel řadu ocenění, mezi jinými i 1. cenu v Soutěži kytarových orchestrů organizované Německou hudební radou.

Koncert se uskuteční ve Velkém zasedacím sále Nové radnice. Vstupenky v ceně 50,- Kč jsou k dostání v předprodeji TICmB na Radnické ulici nebo online na adrese vstupenky.ticbrno.cz. Akce se koná pod záštitou primátora města Brna Romana Onderky.

(red), foto: archiv TICmB


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...