Violoncellové duo Tara Fuki zahraje na Staré radnici

Brno, 14. června 2013 – V rámci cyklu letních koncertů na nádvoří brněnské Staré radnice vystoupí ve středu 26. června 2013 violoncellové duo Tara Fuki. O podrobnostech vystoupení informovala za organizátory Helena Huláková z Turistického informačního centra města Brna.

tara fuki

Duo tvoří zpívající violoncellistky Andrea Konstankiewicz-Nazir a Dorota Barová. Jejich písně pro dvě dřevěná těla protkané mazlivým zvukem polštiny vytváří na první poslech křehkou pavučinu tónů, která se mávnutím smyčce dokáže měnit v nebezpečnou past.

Od svého vzniku v roce 2000 slaví Tara Fuki koncertní úspěchy po celé Evropě i střední Americe. V letech 2005 – 2007 Tara Fuki prezentovaly ve Francii Českou republiku dětským představením Kapka. Za svou tvorbu obdržely ocenění české Akademie populární hudby v kategoriích Alternativní hudba – World music, Objev roku 2001 a uspěly i v roce 2007 v kategorii World music. V roce 2007 také vystoupily jako první česká kapela na celosvětovém hudebním veletrhu Womex ve španělské Seville.

Koncert dua Tara Fuki se koná 26.června na nádvoří Staré radnice od 19:30 .Vstupenky jsou k mání v předprodeji na ulici Běhounská 16 za 130,- Kč a na místě konání za 170,- Kč.

(red), foto Tara Fuki, archiv kapely


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...