V Kabinetu múz vystoupí duo Tara Fuki

Brno, 20. května 2012 – Originální duo violoncellistek Tara fuki zahraje ve středu 23.5. v nově otevřeném Kabinetu múz na Sukově ulici. Od 20 hodin zde předvedou svoji svébytnou a výrazově bohatou hudbu obohacenou o otisky různých hudebních stylů s příchutí dálek. Jejich písně pro dvě violoncella jsou protkány mazlivým zvukem polštiny a vytváří na první poslech křehkou pavučinu tónů, která se mávnutím smyčce dokáže měnit v nebezpečnou past.

tarafuki

Tara fuki mají za sebou mnohé koncerty doma i v zahraničí, několik desek a obdržely ocenění české Akademie populární hudby v kategoriích Alternativní hudba-world music a Objev roku za rok 2001 a v kategorii World music za rok 2007. V roce 2007 vystoupily jako první česká kapela na mezinárodním hudebním veletrhu WOMEX ve španělské Seville. Vstupenky můžete koupit v prodejně Indies na Poštovské v Brně.

foto: archiv Tara Fuki


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...