Na třetím ročníku Vocal Festu v Brně vystoupí i Sestry Havelkovy

Brno, 3. září 2012 - Proslulé kvarteto Sestry Havelkovy a další soubory se představí v rámci  třetího ročníku VOCAL FESTu s podtitulem Humor v hudbě. Festival se uskuteční od 12. do 14. září v brněnském Dělnickém domě Židenice.

jazz-saxofon-noty

„Okouzlující vystoupení Sester Havelkových, plné swingově laděných meziválečných hitů o lásce i z všedního života, je pro diváky připraveno na 13. září“, uvádí Tomáš Krejčí, člen pořádajícího souboru QVOX. Právě QVOX celý festival zahájí 12. září představením s Kocourkovskou tématikou. Zakončení VOCAL FESTu pak proběhne 14. září koncertem vokálně - experimentálního souboru Affetto. Všechny večerní koncerty začínají v 19.30 hod.

Vizuální součástí festivalu je výstava Partitury, která zhmotňuje hudbu a vokální umění ve výtvarných pracích žáků ZUŠ Došlíkova. „Prázdné linky notové osnovy, čekající na svou první notu, čáru, slovo se staly vizuální výzvou“, vysvětluje Lenka Jeřábková, ředitelka školy.

To, co jste nikdy neviděli a neslyšeli, zažijete v rámci doprovodného programu vokálně - teatrálního uskupení 4tetky. Vystoupení, ale i ochutnávka grilovaného masa jsou součástí zahajovacího večera 12. září od 21.00 hod.

 

(red)


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...