Folklorní soubory odehrají představení pro děti

Brno, 6. června 2012 - Letošní ročník mezinárodního festivalu folklorních tanečních souborů F SCÉNA bude obohacen o programy pro děti. Vždy v den konání večerního představení uvedou učinkující soubory od 11 hodin speciální dětské představení pro žáky brněnských i mimobrněnských škol i pro rodiče s dětmi. Dopolední dětské programy zajišťuje organizačně Turistické informační centrum města Brna, příspěvková organizace.

fscena1

Program dopoledních představení pro děti:

14. 6. 2012 Zatoulané pohádky

Hudebně taneční mozaika pohádkových postav, která vtáhne do děje každého dětského diváka. Netradičně zpracovaným představením lze vhodně doplnit hudební či výtvarnou výchovu dětí i předškolního věku. Známé pohádky, lidové písničky a říkadla scénicky upravené do pohybově tanečních etud s živým průvodním slovem a reprodukovanou hudbou.

Účinkuje profesionální taneční skupina souboru VÚS Ondráš Brno (12 osob). Vhodné pro děti od 4 do 9 let.

21. 6. 2012 Gašparko

Taneční veselohra je určená dětem od 4-9 let. Scénická forma je postavená na spojení tradičního loutkového divadla a lidového tance a hudby. I když jde o tradiční podoby umění, způsob zpracování je aktuální a respektuje svět malých současníků. Program si klade za cíl aktivizovat děti a zapojovat je přímo do dění na scéně. Děti tak nejenom sledují pohádkovou krajinu, ale spolu s jarmarečníky se vydovádí a svojí šikovností a umem pomohou Gašparkovi najít a skoncovat se zlými čerty.

Slovenský ľudový umelecký kolektív je profesionální umělecké těleso, působící v oblasti uměleckého zpracování a interpretace tradiční lidové kultury na Slovensku už od roku 1949. Jeho tvorba vychází z autentických podob slovenského lidového umění, které zpracovává do umělecky vysoce kvalitních a divácky úspěšných programů.

Účinkuje taneční soubor Slovenský ľudový umelecký kolektív. Představení je přizpůsobeno pro české děti překladem mluveného slova do češtiny, základ představení tvoří zejména složka taneční a hudební. Vhodné pro děti od 4 do 9 let.

28. 6. 2012 Škola tance

Taneční divadlo Ifjú Szivek pokládá za velmi důležité obeznámit dnešní mládež s tradiční taneční i hudební kulturou Karpatské kotliny. Program Škola tance vznikl v roce 2004 vysloveně pro děti. Velmi dynamickou formou, místy i humornou, představuje taneční dialekty Karpatské kotliny. Škola tance přibližuje dětem i také poznatky, které se k nim během vyučovacích hodin nedostanou vůbec, anebo pouze okrajově.

Dobře známé poměry a situace ze školního prostředí – humor, hry, posměšky, láska – formují dění na jevišti, ale platí to i opačně. Zpěv, hudba a tanec mají v sobě všechno, co může jedinec ve společnosti či skupině prožít a zažít. Taneční party jsou oživené přímou řečí a děti se mohou interaktivně zapojit do chodu programu, dokonce ti nejodvážnější mohou svojí zručnost předvést přímo na jevišti.

Účinkuje Tanečné divadlo Ifjú Szivek. Představení je přizpůsobeno překladem nemnohého mluveného slova do češtiny, základ představení tvoří zejména složka taneční a hudební. Vhodné pro žáky ZŠ.

Začátek představení je vždy v 11 hod, délka 45-50 minut. Vstupné 40,- Kč na žáka / pokud by se z jedné školy zúčastnilo více jak 100 žáků, nabízíme zvýhodněné vstupné 30,- Kč na žáka.

Kontakt a rezervace vstupenek: Mgr. Veronika Muselíková E-mail: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript , Turistické informační centrum města Brna, příspěvková organizace.

Program večerních představení:

14. 6. VUS ONDRÁŠ (Brno) - program Dvanáctero

21. 6. SĽUK (Bratislava) – program Chorea Slovaca

28. 6. IFJÚ SZIVEK (Bratislava) – program Škola tanca a vybraná taneční čísla + VUS ONDRÁŠ (Brno) – program Ondráš

ilustrační foto: Archiv TIC


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...