Druhý ročník festivalu Divadelní svět Brno slavil úspěchy

Brno, 6. června 2011 - V Brně proběhl druhý ročník mezinárodního festivalu Divadelní svět Brno (27.5. – 3.6. 2011) a nabídl na více než sto divadelních představení z České republiky i zahraniční. Atraktivní program přilákal na 30.000 diváků, kteří si užívali divadelního svátku v ulicích, na náměstích a také na scénách téměř všech brněnských divadel.

 

div.svet3

Vrcholem festivalového programu bylo vystoupení francouzského souboru Bouffes du Nord s inscenací Magická flétna. Představení režiséra Petera Brooka, jemuž byl festival také věnován, sklidilo bouřlivý ohlas při obou svých reprízách. Krásného přijetí se dostalo také další Brookově inscenaci Warum Warum, v jehož monodramatické podobě excelovala Miriam Goldsmithová. Doprovodný cyklus filmových projekcí souvisejících s tvorbou Petera Brooka pravidelně zaplňoval sál brněnského Kina Art, jedno představení proběhlo v sále Reduty, a nabídl první kompletní Brookovu filmovou retrospektivu v České republice.

Mezi divácky nejúspěšnější představení patřila také vystoupení francouzského La Licorne Theatre s představením Spartakus či německého souboru Ton und Kirschen s Králem Ubu. Divadlo Husa na provázku připravilo divadelní maraton Kde Shakespeare můj, v jehož rámci byly uvedeny inscenace z cyklu Jirka Kniha hledá autora. Celodenní podívaná se odehrávala ve všech  prostorách Divadla Husa na provázku a provázela ji skvělá atmosféra dovršená opékáním buřtů u ohně.

div.svet2

Zatímco Noc kejklířů, jež festival zahajovala, byla poznamenána deštivým počasím, závěrečnou osluněnou Slavnost masek navštívilo více než 10.000 diváků. Festival proběhl za finanční podpory Statutárního města Brno, Jihomoravského kraje, Regionálního operačního programu NUTS II Jihovýchod a Ministerstva kultury České republiky. Třetí ročník Divadelního světa Brno proběhne v termínu 9.- 16. června 2012.

 


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...