Nejvyšší soud se bude zabývat dovoláním čtvečice odsouzené za ubytí Vietnamce

Brno, 21. února 2012 (MEDIAFAX) - Nejvyšší soud přijal dovolání tří policistů a jedné ženy v případu ubití Vietnamce, který zemřel při policejním zásahu v lednu roku 2009 v bytě v Brně. V úterý sdělil mluvčí Nejvyššího soudu Petr Knötig. "Dovolání jsme obdrželi v pátek. Přidělili jsme jej senátu podle rozvrhu práce," uvedl Knötig. Podle něj nelze říct, kdy se soud bude případem zabývat. "Obvyklá doba je do tří až čtyř měsíců," dodal. Incident se stal v lednu roku 2009.

Soud-kladivko-01

Policie na výzvu obyvatelky domu v Körnerově ulici, která doma našla takzvaná psaníčka se sypkou látkou, zasahovali v bytě Vietnamce. Tři členové hlídky – Josef Srnský s podřízenými Františkem Jarošem a Jarmilem Šimoníkem – zajistili místo a asistovali kolegům z protidrogového oddělení, kteří z bytu odvezli šestadvacet dávek heroinu připravených k pouličnímu prodeji.

Když se 45 kilogramů vážící Asiat vrátil z práce, Srnský jej podle obžaloby před očima svých kolegů brutálně zbil a zkopal. Na následky zranění muž zemřel v nemocnici. Pitva později prokázala, že Vietnamec měl přeražená dvě spodní žebra a natrženou slezinu v důsledku kopů nebo úderů.

Srnskému Vrchní soud v Olomouci loni v dubnu uložil desetileté vězení. Slavíčková odešla s osmiletým trestem. Šimoník s Jarošem dostali v červnu od brněnského krajského soudu tří roky za mřížemi, což v listopadu potvrdil Vrchní soud. Dovolání k Nejvyššímu soudu podali všichni čtyři odsouzení.

Lenka Horáková

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...