Státní zastupitelství obžalovalo z vraždy Monyové jejího manžela Borise Ingra

Brno, 20. ledna 2012 (MEDIAFAX) - Krajské státní zastupitelství v Brně obžalovalo z vraždy spisovatelky Simony Monyové jejího manžela Borise Ingra. V pátek to řekl mluvčí státního zastupitelství Hynek Olma. "Obžalobu ze zločinu vraždy jsme podali ke Krajskému soudu v Brně," uvedl Olma. Ten původně myslel, že se bude hlavní líčení konat už za týden. "Měl jsem však mylné informace. Dosud nebylo stanoveno datum," dodal Olma. Ingrovi hrozí až osmnáctileté vězení.

Nuz-od-krve-01_thumb

Spisovatelka byla zavražděná 4. srpna v rodinném domě v Brně-Obřanech. Monyová, kterou proslavily ženské romány, zemřela po sérii bodných ran. V polovině srpna policisté obvinili z vraždy jejího manžela Borise Ingra, který byl po činu v nemocnici kvůli zraněním, neboť se sám pravděpodobně pobodal a snažil se zabít skokem z okna.

Po spisovatelčině vraždě zaplavily internetové diskuse zprávy údajných přátel manželského páru, popisující dlouhodobé partnerské neshody. Lidé, jejichž tvrzení ani totožnost nelze ověřit, v nich spekulovali také o chystaném rozvodu a fyzickém násilí během soužití dvojice.

Policie odmítla spekulace, že by měla informace o domácím násilí mezi Ingrem a Monyovou. "V případu se objevily nepravdivé spekulace. Některá média uvedla podle tvrzení přátel ženy, že zavražděná volala na policii, od které se nedočkala pomoci. Vše jsme prověřovali a nikdy jsme od ní ani od jejích známých nezaregistrovali žádné tísňové volání nebo upozornění," zdůraznila krajská policejní mluvčí Petra Vedrová.

Podle ní by policie v případě oznámení zasáhla dříve. "Násilí nemusí oznamovat přímo jeho oběť, ale stačilo jakékoliv upozornění od jejích blízkých, které by policie prověřila," řekla Vedrová s tím, že nic takového se však nestalo. Agentura Mediafax zjistila, že žena nevolala ani na brněnskou městskou policii.

Lenka Horáková

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...