Po čtyřech letech ukončil vysílání radniční televizní týdeník Brněnské oko

Brno, 4. ledna 2012 (MEDIAFAX) - Poprvé po více než čtyřech letech lidé neuvidí radniční televizní zpravodajsko-publicistický magazín Brněnské oko, který byli diváci zvyklí sledovat vždy ve čtvrtek od 17.40 hodin v televizi Prima. Ve středu to řekl primátor Brna Roman Onderka (ČSSD). Brněnské vysílání skončilo kvůli ukončení programu FTV Prima. Od 1. ledna totiž začalo digitální vysílání nového programu Prima family v multiplexu 2, který je ale již bez regionálních vstupů televizních studií RTA, mezi něž patří také tvůrci Brněnského oka, RTA Jižní Morava.

Televizor

Provozovatelé regionálního vysílání se o vstup do celostátního vysílání s Primou soudí - podle nich jim totiž celoplošná stanice znemožnila naplnit podmínky licenční smlouvy, kterou mají údajně ještě několik let platnou.

"Brněnské oko si za léta vysílání získalo pravidelné diváky. Teď, za nově vzniklé situace, hledáme řešení, které by vedlo k zachování poskytovaného televizního informačního servisu. V případě, že již nebude možné pořad vysílat digitálně terestricky v multiplexu 2 tak jako dosud, bude zajištění plnohodnotné varianty problematické," přiznal Onderka.

Kromě radničního televizního magazínu Brněnské oko informuje Magistrát města Brna veřejnost prostřednictvím informačních novin Brněnský Metropolitan. Tento měsíčník vychází již od roku 2005 a přináší na dvanácti redakčních stranách informace z radnice i města. Informace nabízejí také webové stránky města Brna například v sekci Co se děje v Brně či Aktuality. Krátké reportáže ze života v metropoli mohou návštěvníci webových stránek nalézt také v rubrice Videoaktuality. Novinkou v oblasti informování brněnské veřejnosti je radniční rádiomagazín Brněnské echo, který vysílá od 7. prosince každou středu v 16.40 Hitrádio Magic Brno.

Jiří Nováček

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...