Brněnské studio České televize začalo natáčet kultovní seriál Kancl

Brno, 28. ledna 2014 - Dne 23. ledna padla první klapka české verze kultovního britského seriálu scenáristů Rickyho Gervaise a Stephena Merchanta The Office. Pořad s názvem Kancl natáčí brněnské studio České televize v režii Milana Šteindlera. Fiktivní dokument popisuje kancelářský život ve firmě Papír a Print. V seriálu se představí například Václav Kopta, Sára Venclovská, Michal Dalecký, Radim Novák, Pavla Vitázková a další.

ct brno serial kancl nataceni

„Když za mnou přišel producent s nabídkou režie české verze, myslel jsem, že se zbláznil. Ale bral jsem to jako výzvu a souhlasil jsem, i když si nejsem jist, jestli jsem se nezbláznil taky,“ uvedl režisér Milan Šteindler.

Brněnskou pobočku velkoobchodu s papírem, kde se děj českého seriálu odehrává, řídí vedoucí Marek Chvála, neškodně sebestředný a k jakýmkoliv citům ignorantský šéf. Pod rouškou péče o své podřízené se snaží ve firemní struktuře přežít co nejdéle, a proto neustále vymýšlí nové kličky ve vztahu k vedení společnosti. Dokumentární kamera fiktivního štábu se zaměří i na osudy jeho kolegů, kteří si dlouhé chvíle v nudné práci snaží krátit každý svým originálním způsobem.

Štáb natáčí v reálných kancelářských prostorách Spielberk Office Centre v Brně. Do poloviny března vznikne šest dílů. Za kamerou stojí Karel Fairaisl. „Kancl zobrazuje situace důvěrně známé každému zaměstnanci. Takže někteří diváci si mohou říkat, co na tom je proboha vtipného, vždyť takto vypadal můj dnešní den. Přál bych si, aby takových bylo co nejméně,“ doplnil kreativní producent ČT David Ziegelbauer.

Foto: ČT Brno


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...