Šéf brněnské TOP 09 Jan Levíček odstoupil

Brno, 9. března 2011 (MEDIAFAX) - Z čela brněnské TOP 09 odstoupil kontroverzní politik a starosta Brna-Ořešína Jan Levíček (41), obviňovaný často svými spolustraníky z totalitních praktik. Sdělil to jihomoravský krajský manažer strany Petr Štědronský.

 

TOP09.2

"Pan Levíček rezignoval na post předsedy brněnské organizace strany v úterý večer. Mandát zastupitele na brněnské radnici i pozici řadového člena krajského předsednictva si však ponechal," řekl Štědronský.

O nástupci Levíčka na postu šéfa brněnské TOP 09 podle slov krajského manažera zatím strana nejednala.

Brněnskou TOP 09 zmítají vážné vnitřní rozepře. Krajský výbor kromě jiného rozhodl na začátku týdne o vyloučení Marina Němce a historika Pavla Palečka, kteří Levíčka kritizovali v médiích.

Starosta Brna-Ořešína Levíček vedl brněnskou TOP 09 od jejího vzniku, dvacet let předtím byl členem KDU-ČSL. Část členů TOP 09 mu vyčítala minulost lobbisty. Sám Levíček se přitom označoval za konzultanta. Spolustraníci mu rovněž vytýkali spoluvlastnictví "poradenské" firmy registrované na Kypru.

 

Jiří Nováček

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...