Studenti, pozor: Masarykova univerzita přesunula přijímačky na červen!

Brno, 19. března 2020 – S ohledem na aktuální vývoj pandemie nemoci COVID-19 způsobené novým koronavirem přesouvá Masarykova univerzita (MU) termín konání Testů studijních předpokladů (TSP). Původní termín, který byl 25. až 26. dubna, se ruší a přesouvá se na 20. až 21. června tohoto roku. Úspěšné zvládnutí TSP je podmínkou k přijetí na sedm z devíti fakult MU, výjimkou je Lékařská fakulta MU a Fakulta sportovních studií MU. V letošním roce má TSP skládat 15 723 uchazečů.

studenti univerzita prijimacky

Masarykova univerzita zaslala tuto informaci e-mailem všem uchazečům o studium, kterých se přesun termínu testů týká. Nové červnové termíny doplní ještě náhradní termín pro uchazeče akutně nemocné či omluvené ze závažných důvodů spojených s epidemií COVID-19.

S ohledem na epidemiologickou situaci budou TSP v nových termínech organizovány tak, že v učebnách či pronajatých místnostech je bude najednou skládat maximálně 100 lidí. Univerzita nyní bude znovu zajišťovat v celkem 11 městech České a Slovenské republiky dostatečný počet místností v nových termínech pro TSP.

Lékařská fakulta a Fakulta sportovních studií MU přijímají uchazeče na základě výsledků oborových testů, které využívají jako doplněk k TSP i další fakulty. I termíny těchto testů se budou posouvat. Nové termíny oborových testů budou řešit jednotlivé fakulty, které o nich budou své uchazeče včas informovat.

Masarykova univerzita byla založena zákonem číslo 50, který schválilo 28. ledna 1919 Národní shromáždění československé. Univerzita měla původně čtyři fakulty – filozofickou, lékařskou, právnickou a přírodovědeckou. Vlastní výuka začala 11. listopadu 1919, a to nejprve na lékařské a právnické fakultě, kam nastoupilo asi 540 studentů. Aktuálně má univerzita devět fakult, na kterých studuje 31 tisíc studentů.

Zdroj: MUNI


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...

prehled_vinotek_v_Brne3-FIN

Přihlášení k odběru měsíčníku Šalina v PDF