Brněnská zoo připravuje zvětšení bazénu pro lední medvědy

Brno, 22. listopadu 2019 – Zoo Brno je po celém světě uznávaná pro úspěchy v chovu ledních medvědů. Po úhynu samce v létě 2018 začalo vyjednávání o možnosti získání nového, chovatelsky cenného samce k medvědici Coře. Kvůli tomu však bude potřeba rozšířit odstavný výběh a zvětšit bazén.

ledni medved

„Pro získání samce ledního medvěda je nutné zvětšit bazén ve výběhu. Spodní plocha s bazénem bude navýšena o cca 1 m. Nový hlubší bazén bude o to méně zapuštěn do skály a zároveň lépe naváže na stávající svah. V prostoru budou rozmístěny kameny a balvany, vytvořeny umělé skály, které doplní přírodní skalní masiv. Ve spodní části výběhu bude nová betonová podlaha umožňující snazší a bezpečnější pohyb zvířat i obsluhy,“ popsal 1. náměstek primátorky Petr Hladík.

Po výběru zhotovitele a podpisu smlouvy začnou stavební práce na přelomu roku s ohledem na klimatické podmínky. Město na tento projekt vyčlenilo 4 miliony korun. „Předpokládáme, že by stavba neměla trvat déle než 5 měsíců a výběh tak bude připravený na další návštěvnickou sezonu. Zároveň v příštím roce přivítáme v Brně nového samce ledního medvěda, který k nám přijede z Holandska,“ dodal Petr Hladík.


Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...