V Olympii se bude pod taktovkou sokolů cvičit, šplhat i zpívat

Brno, 20. dubna 2018 – Přehlídku sportovních i uměleckých zájmových organizací z Jižní Moravy připravili při příležitosti blížícího se všesokolského sletu na nadcházející víkend jihomoravští sokolové. Uskuteční se v sobotu 21. dubna od 10:00 v nákupním centru Olympia. Součástí přehlídky letos bude tradiční, už 9. ročník populárního závod Šplh v Olympii s mezinárodní účastí.

magnesium lano splh

V nabitém dvouhodinovém programu se nepředstaví zdaleka jen sokolové, ale i zástupci České asociace Sport pro všechny, Asociace školních sportovních klubů ČR nebo třeba taneční studio Kometa Brno.

„Chtěli jsme dát najevo naši otevřenost vůči spolupráci se všemi, které baví sport nebo zájmové kulturní aktivity. Jsem ráda, že se nám podařilo navázat spolupráci s tolika různými organizacemi a táhnout za jeden provaz,“ říká zástupkyně pořádající župy Hana Kvapilová.

Kulturní část programu zajistí pěvecké a folklórní soubory dětí i dospělých. Děti ze Sokola Vyškov, Jedovnice a Svitávka zacvičí skladby Cirkus a Děti, to je věc!, které budou předvedeny i na Krajském sletu v Brně a XVI. všesokolském sletu v Praze.

Na dopolední část programu naváže od 13:00 9. ročník závodu Šplh v Olympii. Závodníci musí v rámci této bývalé olympijské disciplíny vyšplhat lano délky 8 metrů (žáci, dorostenci a ženy lano délky 4,5 metru) ze sedu bez pomoci nohou (bez přírazu). Do Brna se sjedou nejlepší čeští závodníci včetně medailistů republikového mistrovství, kteří zaručí vysokou sportovní úroveň. Svou účast přislíbil i rekordman Aleš Novák a dorostenecký rekordman Matěj Cigl, který se poprvé představí v kategorii mužů.

Akce v Olympii se koná s podporou Jihomoravského kraje a města Brna a pod záštitou hejtmana Jihomoravského kraje Bohumila Šimka a primátora Brna Petra Vokřála.

Na prezentaci v Olympii naváží jihomoravští sokolové dalšími společnými akcemi, na které se můžete těšit!


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...

prehled_vinotek_v_Brne3-FIN

Přihlášení k odběru měsíčníku Šalina v PDF