Dopravní podnik zahájí v sobotu novou plavební sezónu

Brno, 12. dubna 2012 – V sobotu 14. dubna 2012 v 11 hodin dopoledne brněnský dopravní podnik slavnostně zahájí již 66. plavební sezónu lodní dopravy. U příležitosti zahájení sezóny nastoupí všichni kapitáni do řady a vedoucí lodní dopravy podá hlášení generálnímu řediteli DPMB. Dopravní podnik láká příznivce na spuštění lodi Dallas na vodu a celodenní zlevněné jízdné pro osoby starší 15 let.

brnenska-prehrada-lod-kt

Akce se zúčastní primátor statutárního města Brna Roman Onderka a zástupce velvyslanectví USA v ČR Robert A. Zimmerman. Nové lodi pojenované po partnerském městě Dallas požehná starobrněnský opat Lukáš Evžen Martinec. Dojde k podpisu pamětních listin, které budou zapečetěny a zarolovány do ozdobných lahví. Tyto lahve budou sloužit jednak jako upomínka pro představitele obou měst, jedna z nich bude ale součástí soutěže pro širokou veřejnost. Na plavbě delegace bude láhev s pamětním listem a vzkazem pro nálezce vhozena do vody. Ten, kdo láhev najde, bude mít nejen pěkný suvenýr, ale zároveň od Dopravního podniku získá poukaz na plavbu pro celou rodinu.

Během letošního jara se prostory přístaviště v Bystrci dočkaly dalších pozitivních změn. Za výpravnou vyrostlo kompletně nové dětské hřiště s různými atrakcemi pro nejmenší návštěvníky lodní dopravy, stará výpravna byla zbourána, v areálu nové výpravny přibyla dlažba. V této etapě rekonstrukcí v přístavišti byl také upraven prostor kolem kotvy. Investice v této etapě byly zhruba 3,5 milionu korun. Úpravy navazují na loňskou výstavbu nové moderní výpravny, která je díky atypické bílé plachtě vidět už zdálky. V další etapě, v příštím roce, by měla být dokončena rekonstrukce přístupové cesty k výpravně.

Novinky v lodní dopravě a soutěž s vlajkovou abecedou

V plavebním řádu pro aktuální sezónu se objevila novinka v podobě zlevněného jízdného na poslední dva odjezdy 17:30, respektive 18:15 z Bystrce. Děti do 12 let, pokud přijdou v doprovodu dospělé osoby, mají letos nově plavbu zdarma. Poukázku na „Dětskou plavbu" si zájemci mohou vytisknout na webových stránkách dopravního podniku.

Stejně jako v loňském roce i letos vyhlašuje DPMB Soutěž s vlajkovou abecedou. Každý měsíc bude na lodích vyvěšeno jméno věhlasného Brňáka „napsané" vlajkovou abecedou. Soutěžící, kteří správně vyplní všech sedm jmen a odevzdají soutěžní list, budou zařazeni do slosování o hodnotné ceny.

(red), ilustrační foto: Kryštof Turek


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...