Výletní lodě svezly letos po Brněnské přehradě zatím 179 tisíc rekreantů

Brno, 31. srpna 2011 (MEDIAFAX) - Flotila turistických lodí jezdící po Brněnské přehradě přepraví během srpna okolo 55 tisíc výletníků. Mluvčí dopravního podniku Linda Škrancová řekla, že lodě tak s největší pravděpodobností v součtu překonají počet cestujících, které svezly po přehradě loni.

parnik-prehrada250

"I přes velký počet chladných dnů v průběhu července a srpna odhadujeme, že letošní návštěvnost přesáhne tu z loňského roku. Přesný počet lidí, kteří se v srpnu svezli některou lodí z flotily brněnského dopravního podniku, zatím ještě neznáme, odhadujeme ale, že tento počet bude okolo pětapadesáti tisíc lidí," řekla Mediafaxu Škrancová.

Letošní výletní sezona podle mluvčí mimořádně dobře odstartovala - již v dubnu totiž navštívilo jednu z prvořadých brněnských atrakcí devět a půl tisíce návštěvníků, což je v porovnání s předchozími roky velmi dobrá návštěvnost. "Největší vliv na návštěvnost mělo počasí. V letních měsících jsme museli za příznivého počasí nasazovat i posilové spoje, aby pokryly poptávku všech cestujících.," řekla Škrancová.

Loni se podle mluvčí vydalo na přehradu lodí dohromady 179 290 lidí, letos se měsíc a půl před koncem sezony plavilo zatím 179 200 výletníků. Největší zájem o přehradu v posledních jedenácti letech byl v roce 2007, kdy se flotilou svezlo celkem 232 190 rekreantů.

V letošní sezóně oslavila lodní doprava na Brněnské přehradě 65. výročí fungování. Během této doby přepravily brněnské lodě dohromady více jak dva miliony cestujících. Jubilejní sezona začala 16. dubna, poslední lodě vyjedou z přístavišť 16. října.

Příští rok budou podle Škrancové přehradu brázdit další dvě nové lodě, které nechá magistrát pojmenovat po partnerských městech Brna. "Nové lodě ponesou jména Rennes a Stuttgart. Do hangáru na Brněnské přehradě by měly dorazit koncem letošního roku," řekla Škrancová.

Jiří Nováček, foto - zdroj: DPMB

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...