Novinky brněnských vinoték - červenec 2019

Brno, 1. července 2019 – Pro horké letní dny nabízejí brněnské vinotéky řadu novinek. Ať už vína jemně perlivá či osvěžující bílá a růžová. Také pro milovníky červených vín se zde najde pár krásných vzorků.

Vivat vinum 01 600x400

 

LAHOFER Frizzante 2018 - Vinařství LAHOFER 63x243

LAHOFER Frizzante 2018

Vinařství LAHOFER
Morava, Znojemská podoblast, Dyje, Babičák
170 Kč (MBV, NCK, PER, UZM, VGA, VUD, VVI)

Jemně perlivé růžové víno vyrobené z odrůd Svatovavřinecké a Zweigeltrebe. Vínu dominuje barva dužiny růžového grepu s vůní červeného zahradního ovoce ve smetaně. V chuti lze hledat nasládlou višeň, zralou třešeň a lehounce nahořklou dochuť po červeném grepu. Doporučeno popíjet správně vychlazené, v létě klidně i s ledovou tříští.

Chardonnay frizzante 2018 jakostní perlivé víno - Vinařství Vajbar 64x237

Chardonnay frizzante 2018 jakostní perlivé víno

Vinařství Vajbar
Morava, Velkopavlovická podoblast
169 Kč (VPV)

Lehké, svěže citrusové a suché. Barva je světle zlatá s odlesky bílého zlata. Vůně je mnohovrstvá a bohatá, jemná, v tónu jarní louky, citronové kůry a pomeranče. Chuť je svěží a bohatá, plná bylinek, bílého rybízu a zeleného angreštu. Dlouhý a svěží závěr s výraznou citrusovou kyselinou. Doporučeno jako welcome drink nebo ke kanapkám.

Muškát moravský 2018 pozdní sběr - SPIELBERG CZ 58x262

Muškát moravský 2018 pozdní sběr

SPIELBERG CZ
Morava, Slovácká podoblast, Žarošice, Nové Hory, Klášovky
180 Kč (PEA)

Zlatavá barva vína s vůní citrusových plodů, čerstvě vymačkané limety v kombinaci s vůní muškátového oříšku a rozinek. Citrusové plody lze také nalézt v harmonické chuti, která snoubí šťavnatost s minerální dochutí. Alkohol 13,5 %, zbytkový cukr 3,5 g/l, kyseliny 5,5 g/l. Lehké, svěží víno, které uhasí žízeň v prvních horkých dnech.

  • Prague Premium Gold – Prague Wine Trophy 2019 (Praha)

Muscat 2018 - Grand C 59x264

Muscat 2018

Grand C
Francie, Alsasko, Voegtlinshoffen
332 Kč (VDE)

Velmi aromatické, suché a ovocné víno. Muscat je velmi pěkný jako aperitiv, ale také se dobře páruje s mořskými plody, sushi, chřestem nebo čerstvými saláty. Alkohol 13 %, zbytkový cukr 5 g/l, kyseliny 8 g/l.

Sylvánské zelené VOC Valtice 2017 - MORAVÍNO 61x248

Sylvánské zelené 2017 VOC Valtice

MORAVÍNO
Morava. Mikulovská podoblast, Valtice, Knížecí vyhlídka
204 Kč (ELI, GLW, MBV)

Víno světle zlaté barvy. Vůně bílých květů s nádechem bezinkového sirupu. Chuť je plná, po šťavnatých citrusech, sušených meruňkách a bílém rybízu. Víno zrálo v dubových sudech.

Cuvée Sauvignon  Semillon moravské zemské víno - VINSELEKT MICHLOVSKÝ 59x255

Cuvée Sauvignon – Semillon moravské zemské víno

VINSELEKT MICHLOVSKÝ
Morava, Mikulovská podoblast
115 Kč (BOR, MBV, MOR, VDE, VPV, VUR)

Bílé suché cuvée dvou odrůd: Sauvignon a Semillon. Vůně pupenů černého rybízu, květů kručinky a janovce doprovází v chuti transformovaná kdoule, zavařená broskev s lehkým tymiánovým závěrem. K čerstvým kozím sýrům s bylinkami, salátům z listové zeleniny a nebo k těstovinám s cherry rajčátky a bazalkou. 13 % alkoholu.

Cuvée Riesling  Johanniter moravské zemské víno - VINSELEKT MICHLOVSKÝ 60x258

Cuvée Riesling – Johanniter moravské zemské víno

VINSELEKT MICHLOVSKÝ
Morava
115 Kč (BOR, MBV, MOR, VDE, VPV, VUR)

Bílé suché cuvée dvou odrůd: Ryzlink rýnský a Johanniter. Jemný květinkovo-dropsový buket je v chuti doplněn transformovaným žlutým peckovým ovocem. K pečenému candátu s vařenou kořenovou zeleninou nebo k polotvrdým a tvrdým sýrům. 13 % alkoholu.

 

 

Rosado 2018 - Ostatu 64x238

Rosado 2018

Ostatu
Španělsko, Rioja, Samaniego
230 Kč (VDE)

Mladé, suché, svěží růžové víno z hroznů odrůd Tempranillo, Garnacha a Viura, které pocházejí z nejvyšších částí vinic španělského vinařství Ostatu. Skvělé víno na letní teplé večery. Alkohol 13 %.

Hibernal Tři Grácie pozdní sběr - VINSELEKT MICHLOVSKÝ 59x259

Hibernal Tři Grácie pozdní sběr

VINSELEKT MICHLOVSKÝ
Morava, Mikulovská podoblast, Lednice, U červené studánky
199 Kč (BOR, MBV, MOR, VDE, VPV, VUR)

Bílé polosuché víno s 14,5 % alkoholu. Hrozny jsou pěstovány a zpracovány v systému ekologického vinohradnictví. Fermentace probíhala v nerezových nádobách s následným zráním na jemných kvasničných kalech. Nazrálý buket lipového média, propolisu a zavařených broskví doprovází medová kořenitost s dropsovou dezertností v závěru. K čerstvému ovoci s mátou, grilovaným sladkovodním rybám s bramborovou kaší nebo měkkým zrajícím sýrům.

Pinot Blanc Réserve 2018 - Grand C 58x259

Pinot Blanc Réserve 2018

Grand C
Francie, Alsasko, Voegtlinshoffen
290 Kč (VDE)

Svěží, hladká a velmi dobře vyvážená vůně hrušek, jablek a lípy. Toto víno se velice hodí k mořským plodům, rybám či těstovinám. Alkohol 12,5 %, zbytkový cukr 6 g/l, kyseliny 7 g/l.

Cuvée Cabernet  Laurot moravské zemské víno - VINSELEKT MICHLOVSKÝ 59x258

Cuvée Cabernet – Laurot moravské zemské víno

VINSELEKT MICHLOVSKÝ
Morava, Mikulovská podoblast
115 Kč (BOR, MBV, MOR, VDE, VPV, VUR)

Červené suché cuvée dvou odrůd: Cabernet Sauvignon a Laurot. Cabernetový buket černého rybízu a transformovaných ostružin doplňují v chuti strukturované třísloviny s pikantními kyselinami. K hovězím steakům, jehněčímu hřebínku nebo sýrům s bílou plísní na povrchu. 13 % alkoholu.

Rulandské modré 2015 výběr z hroznů - Vinařství Pod Kumstátem 65x232

Rulandské modré 2015 výběr z hroznů

Vinařství Pod Kumstátem
Morava, Velkopavlovická podoblast, Krumvíř, Díly
329 Kč (GLO)

Suché červené víno s 12,0 % alkoholu, 5,3 g/l kyselin a 0,7 g/l zbytkového cukru. Typicky odrůdově velmi světlá až průzračná granátová barva, se zlatavým okrajem. Vůně méně výrazná a velmi decentní, květinová, připomínající pivoňky. Chuť šťavnatá a elegantní s jemnými taniny, a ovocitostí, připomínající cassis, v dochuti s nádechem lanýžů. Víno před začátkem fermentace leželo 10 dnů podchlazené na rmutu. Vhodně doplní nadívané křepelky s lanýžovým máslem.

Escobal de Ostatu 2016 - Ostatu 66x234

Escobal de Ostatu 2016

Ostatu
Španělsko, Rioja, Marbella
438 Kč (VDE)

Alkohol 14,5 %, suché. Hrozny pocházející z pozemku zvaného Marbella neboli Escobal, vysazené v roce 1995 z výběru nejlepšího Tempranilla. Hluboká třešňová barva s fialovými odlesky. Ve vůni přináší černé a kořeněné ovoce, lehké tóny citrusů a balsamicový nádech, který ji doplňuje. Pevný parfém ovocnosti. Chuť je sladká s velkou osobností.

Uvedené ceny jsou doporučené koncové, včetně DPH. Jsou platné v den uveřejnění článku a můžou se tak výrazně lišit od aktuální nabídky.

Jan Přikryl, Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript

 

Přehled vinoték – červenec 2019

BOR Borgo Shop
ELI U královny Elišky
GLO Vinotéka Globus
GLW Global Wines
MBV Moravská banka vín
MOR Moravská Vinotéka Mojmírák
NCK Vinotéka NC Královo Pole
PEA Don Pealo
PER Vinotéka Perkmistr
UZM Vinný sklep U Žíznivého mnicha
VDE Vindom Degustační Enoteca
VGA Vinná Galerie
VPV Vinotéky Pálavské vrchy
VUD Vinárnička u Divadla
VUR Vinotéka u Romana
VVI Vinotéka Vínovín

Více v Přehledu brněnských vinoték


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...