Kam za vínem na jižní Moravě v sobotu 20. června?

Brno, 19. června 2015 - Přeháňky a maximální teploty do 19 stupňů celsia. Právě takové počasí předpovídají meteorologové na sobotu 20. června. Nenechejte se odradit zamračeným počasím a zamiřte na některou ze zajímavých vinařských akcí. Ve sklípku či na koštu vína rozhodně nezmoknete! A kam v sobotu za vínem vyrazit?

vino sklep sudy

Nový Poddvorov, sklepní ulička

  • Den otevřených sklepů v Novém Poddvorově Akce začíná již dopoledne od 10 do 19 hodin, nabízí možnost ochutnat místní vína přímo ve sklepích a nasát tu pravou vinařskou atmosféru. Na večer je připraveno posezení u cimbálu.

Chvalovice, sklepní ulička

  • V sobotu se od 10 do 20 hodin otevřou sklepy ve chvalovické sklepní uličce, návštěvníci tak budou mít možnost nahlédnout "pod pokličku" tamních vinařů. Ochutnat budete moci jedinečná vína za doprovodu cimbálové muziky a chybět nebude ani chutné občerstvení.

Prušánky

  • Nechorští vinaři zvou všechny přátele dobrého vína do prušánecké sklepní vesničky na 6. ročník otevřených sklepů. Ochutnávat lze od 10 do 19 hodin, podvečer pak nabídne posezení u cimbálové muziky. Prodej vína bude probíhat v sobotu po celý den, a v neděli dopoledne.

Vrbovec, vinice u hrádku Lampelberg

  • Akce je určena pro patrony vinných hlav, kteří si v rámci projektu "Mějte svoji hlavu" adoptovali vinný keřík na vinici pod hrádkem Lampelberg ve Vrbovci. Patroni prochází celoročně zábavnou formou celý vinařův rok. Za doprovodu vinohradníka pečují o svůj adoptovaný vinný keř a každou svou návštěvu zakončí posezením ve sklípku s degustací vín a občerstvením. Adopce dalších vinných hlav stále pokračují!

Valtice, Valtické Podzemí

  • Noc otevřených sklepů ve Valtickém Podzemí začíná v 18 hodin a končí v 8 hodin ráno. Tato noční podzemní zážitková turistika nabídne východ slunce se sabráží sektu na kolonádě Reistna, ranní procházku rozkvetlými vinohrady i vinařskou vyprošťovací snídani. Vína Lednicko-valtického areálu potečou proudem a vybrané pokrmy a speciality budou okořeněny cimbálovou muzikou.

Novosedly na Moravě, vinné sklepy

  • Den otevřených sklepů v Novosedlech se uskuteční od 10 do 20 hodin. V den konání akce bude pro návštěvníky otevřeno 25 vinných sklepů, kde budou vinaři nabízet k ochutnání svá vína a místní speciality.

Vlkoš, sklepní ulička

  • Sklepy dokořán s turistickým pochodem začnou na nádraží Vlkoš 6 až 11 hodin. Akce nabízí různé trasy s cílem ve vlkošských búdách. Od 14 hodin bude otevřeno asi 16 sklepů kde bude možné ochutnat zdejší vína. Zajištěn bude bufet i večerní zábava. Vstupné je 100 Kč.

Valtice, Zámek Valtice

  • Tradiční zámecký košt ve Valticích pro milovníky špičkových moravských vín proběhne v sobotu 20. června. Vstup je možný bez předchozí rezervace. Návštěvníci si zakoupí žetony, které následně smění za vybrané vzorky vín.

Zdroj: vinazmoravy.cz, foto: Leo Gabsdiel


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...