Festival milovníků šampaňského opět míří do Brna

Brno, 15. října 2014 – Termín 5. – 6. listopadu by si měli do svého diáře zapsat všichni milovníci šampaňského a nevšedních gastronomických zážitků. V těchto dnech se totiž v brněnském hotelu International uskuteční osmý ročník festivalu Grand Jour de Champagne. Návštěvníci se mohou těšit nejen na tradiční exkluzivní bankety a velkou přehlídku Champagne Exhibition, ale také na další akce z bohatého doprovodného programu.

sampansky

Ojedinělá akce slibuje ochutnávku prestižních značek šampaňského. Návštěvníci se mohou těšit například na produkci de Venoge, Salon/Delamotte, Deutz, Mailly Grand Cru, G. H. Mumm, Fleury a mnoha dalších. Pořadatelé letos do programu zařadili více speciálních, tematicky zaměřených degustací. Bude k nim patřit například degustace Prestige Cuvées champagne, degustace Club Blanc de Blancs nebo ojedinělá vertikální degustace champagne Salon. Chybět nebudou kombinace šampaňského s plody moře či kaviárem. Exkluzivním tématem letošního galabanketu je „Remake korunovačního menu francouzských králů v Remeši".

GJDCHFestival bude odstartován v brněnském hotelu Best Western Premier Hotel International Brno, kde bude k ochutnání menu šéfkuchaře Miroslava Husáka. Ten je členem představenstva brněnské pobočky AKC ČR a v letech 2000–2013 působil jako člen Seniorského národního týmu kuchařů a cukrářů ČR, s nímž dosáhl mnoha úspěchů na mezinárodních soutěžích. V roce 2009 získal Zlatou medaili M. D. Rettigové. Vařil pro mnoho známých osobností, mj. pro britskou královnu Alžbětu II. při její návštěvě v Brně, papeže Benedikta XVI., prezidenty České republiky, velkoknížete lucemburského Henriho nebo pro bývalou ministryni zahraničí USA Madeleine Albrightovou. V Singapuru, Indii a Rusku vařil na ambasádě pro velvyslance a pro jejich návštěvy českou kuchyni.

Program Grand Jour de Champagne v Brně:

Středa 5. listopadu 2014

16.00 – 20.00 - Best Western Premier Hotel International Brno
Champagne Exhibition

17.00 – 19.00 - Best Western Premier Hotel International Brno
Champagne Mailly Grand Cru – L´Intemporelle uvádí Chef de Cave Sébastien Moncuit

Čtvrtek 6. listopadu 2014

17.00 – 19.00 - Best Western Premier Hotel International Brno
Club Blanc de Blancs uvádí „Le Mesnil versus Cramant"

20.00 - Best Western Premier Hotel International Brno
Banket Champagne Gourmet Menu

Více informací najdete na oficiální stránkách akce ZDE.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...