Festival Víno z blízka: letní večery s moravskými vinaři v Otevřené zahradě

Brno, 14. květen 2020 – Osmý ročník festivalu Víno z blízka začne letos netradičně až v červnu. Letní měsíce zpříjemní devět degustací pod širým nebem v Otevřené zahradě. Moravské vinaře a jejich vína bude možno poznat pěkně z blízka přímo v Brně. Akce startuje 11. června, ochutnávky pak budou probíhat až do 10. září.

Víno z blízka 06 600x400

Čtyři večery budou mít podobu řízené degustace. Svá vinařství a vína při nich postupně představí Jakub Šamšula, Tomáš Vican, Kamil Prokeš a Marek Špalek jakožto osobnosti současného vinařství. Po úvodní řízené degustaci následuje degustace volná, při které lze u stanovišť rozmístěných v celé Otevřené zahradě ochutnávat další vína z produkce vinařství. Každá vinařská osobnost si s sebou jako hosta přivede také mladého nadějného vinaře nebo představitele méně známého vinařství, které si však pozornost zaslouží.

Dvakrát se během sezóny v Otevřené zahradě představí vinaři-členové EKOVÍNu, Svazu integrované a ekologické produkce hroznů a vína. Jsou to zástupci vinařství, která hospodaří ekologicky či v bio režimu, minimalizují používání chemie a vína vyrábějí s respektem k přírodě.

Další dva večery budou patřit vinařům ze dvou vinařských obcí – do Brna přijede Spolek vinařů Nový Poddvorov a Spolek vinařů Šatov. Připraveno bude minimálně šest degustačních stolů, mezi kterými se bude volně přecházet a ochutnávat. A samozřejmě bude možno vyptávat se vinařů na vše, co každého ohledně jejich práce a vinařství napadne. Proběhne také degustace tichých vín ze čtyř vinařství společnosti Bohemia Sekt.

Každý večer bude doprovázen živou hudbou různých žánrů od jazzu a swingu přes latinskoamerické tóny a rytmy až po vokální modernu. O občerstvení se postará Bistro Otevřená zahrada. Více informací o festivalu v Otevřené zahradě Nadace Partnerství a vstupenky ke koupi najdete na webu www.vinozblizka.cz

Festival Víno z blízka – léto 2020

  • 11. 6. Večer s EKOVÍNem
  • 25. 6. Tomáš Vican – osobnost současného vinařství
  • 9. 7. Spolek vinařů Šatov
  • 23. 7. Kamil Prokeš – osobnost současného vinařství
  • 6. 8. Večer s EKOVÍNem
  • 20. 8. Jakub Šamšula – osobnost současného vinařství
  • 27. 8. Spolek vinařů Nový Poddvorov
  • 3. 9. Tichá vína Bohemia Sekt
  • 10. 9. Marek Špalek – osobnost současného vinařství

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...