Kam za vínem o víkendu 17.–19. ledna?

Brno, 16. ledna 2014 Letošní zima zatím lyžování  nepřeje a najít v našich končinách zasněženou sjezdovku je nadlidským úkolem. Co místo toho o víkendu vyrazit do některé z jihomoravských obcí na ochutnávku vína? 

Vinex-degustace250

16. – 19. ledna

  • Brno, výstaviště

Na výstavišti v Brně se od 16. do 19. ledna uskuteční  veletrh s názvem GO / REGIONTOUR / RegFoodFest, který je významnou událostí pro domácí vinařskou turistiku. Na 23. mezinárodním veletrhu turistických možností v regionech budou představeny nové propagační a informační materiály vinařské turistiky z edice KRAJEM VÍNA pro rok 2014. Navíc se mohou návštěvníci veletrhu zúčastnit ochutnávky vín ze Salonu vín ČR, která bude probíhat na Festivalu krajových specialit a regionálních potravin v rámci veletrhu.

17. – 18. ledna

  • Zaječí, Vinařství U Kapličky

Od 17. do 18. ledna mohou milovníci vína v Zaječí navštívit Tradiční moravskou zabijačku s degustací mladých vín, kterou pořádá Vinařství U Kapličky. Speciality budou připraveny tradičním způsobem ve vinařství a stejně tak i ochutnávky mladých vín roku 2013.  

17. – 19. ledna

  • Mikulov, Vinný sklep U Konšelů, Bezručova ul.

Víkend s mladými víny je pravidelná vinařská akce, která probíhá až do 1. května 2014 každý víkend od pátku do neděle v Mikulově. Přední místní vinaři nabídnou řízené ochutnávky mladých vín ročníku 2013 pro „zimní“ vinařské nadšence. Doporučuje se předem rezervovat místo.

18. ledna

  • Valtice, zámeček La Veneria - sklep Grand Veneur

Rytířská srovnávací laická ochutnávka vín zabaví vinařské nadšence každou lednovou sobotu od 19 hod. ve Valticích. Ochutnávka, jež je řízena „Rytířem vína“, dopřeje návštěvníkům jedinečný sommeliérský zážitek. Vyžaduje se rezervace předem.

  • Bukovany, Bukovanský mlýn

Bukovanský mlýn pořádá 18. ledna Degustaci vín pro veřejnost v Bukovanech. Milovníci vína se nejen dozvědí zajímavé informace o víně místních vinařství, ale také ochutnají jejich výborná vína. Začátek akce je v 18 hod. Rezervace předem je nutná.   

  • Miroslav, Kulturní dům Miroslav

I letošní sedmý ročník Ochutnávky mladých vín z Miroslavska přináší jedinečnou příležitost ochutnat zabíjačkové speciality společně s lahodným vínem. Zahraje také cimbálová muzika PONAVA. Začátek akce je v 18 hod.

  • Nový Šaldorf-Sedlešovice, Modré sklepy

Milovníci vína a tradic s ním spjatých mohou zavítat 18. ledna do Nového Šaldorfu – Sedlešovic na akci Zimní otevřené sklepy a kopání písku, kde se přesvědčí o svých schopnostech v kopání písku v podzemí vinného sklepa primitivními nástroji. Ti výkonnější obdrží za odměnu pohárek svařeného vína. Lednové putování po otevřených sklepech začíná v 10 hod. a bude pokračovat do večerních hodin. Připravená je skvělá zábava s živou hudbou, občerstvením a novošaldorfským vínem.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...