Tipy na vinařské akce v příštím týdnu

Brno, 25. dubna 2013 - Letošní květnové svátky zrovna vyšly na polovinu pracovního týdne. Možná máte v plánu vybrat si dvoudenní dovolenou a udělat si pořádně prodloužený víkend od středy do neděle. A pokud v tomto termínu zamíříte do některé z obcí na jižní Moravě, můžete rovnou navštívit některou z mnoha zajímavých vinařských akcí, ochutnávek či koštů. Jejich výběr je více než velký!

Vinex-degustace250


30. dubna
Město/obec: Brno
Místo: Zemanova kavárna, Josefská 4
V Brně proběhne degustace vín vinařství Volařík z Mikulova, který pravidelně přiváží cenné medaile z mezinárodních soutěží. Degustace začíná v 19 hod. a vstupné činí 200 Kč. Je nutné si předem zarezervovat místa na uvedených kontaktech.

1. května
Město/obec: Hustopeče
Místo: hotel CENTRO
Výstavní výbor ČZS Hustopeče zve na jubilejní 50. výstavu vín, která proběhne 1. května od 10 hod. v hotelu CENTRO. K degustaci bude připraveno více jak 800 vzorků a odpoledne zpestří cimbálová muzika. Vstupné činí 200 Kč.

1. května
Město/obec: Moravská Nová Ves
Místo: náměstí před úřadem městyse a kostelem sv. Jakuba
Ochutnávka Neoveských vín a Den lidových řemesel jsou tradiční prvomájová událostí, kterou pořádá 1. května vinařský spolek MNV v Moravské Nové Vsi. I letos se představí lidová řemesla za doprovodu hudební kapely. Ochutnávka vín se koná od 10. do 22 hod. Vstupné na Den lidových řemesel v předprodeji činí 100 Kč, na místě 150 Kč a vstupné na ochutnávku vína činí 100 Kč a zahrnuje katalog a skleničku. Celková cena vstupného na obě akce, které jsou souběžné, činí 250 Kč.

1. května
Město/obec: Bzenec
Místo: sklepní prostory pod Sokolovnou
Svaz zahrádkářů pořádá v Bzenci prvomájovou výstavu vín, na které bude  prezentováno až 600 vzorků pocházejících od pěstitelů, zejména z okolí Bzence. Hosté si mohou při poslechu cimbálové muziky vychutnat a zhodnotit jak bílá, tak i červená moravská vína.  Akce se koná od 9 hod.

1., 8. května
Město/obec: Mikulčice
Místo: Turistické informační centrum Mikulčice
Poznávací cyklistický výlet vinicemi a sklepními uličkami zvaný Tour de vinohrad proběhne 1. května v Mikulčicích. Návštěvníci budou mít příležitost vidět sklepní uličky a původní, dosud turisty neodhalené viniční tratě, dále navštívit muzea Starý kvartýr v Lužicích a vinohradnické muzeum v Mikulčicích a na závěr ochutnat špičková vína v archivním sklepě. Akce začíná od 17 hod.

4. května
Město/obec: Ždánice
Místo: Kulturní dům
Příznivci vína se mohou 4. května těšit na 21. Tradiční výstavu vín ve Ždánicích. Čeká na ně degustace šesti set vzorků bílých, červených a růžových vín, prezentace vinařských firem a cimbálová muzika, která pobaví a podpoří báječnou májovou atmosféru. Akce začíná od 13 hod.

4. května
Město/obec: Hnanice
Místo: Sklepní ulička
Milovníci dobrého vína mohou v sobotu 4. května navštívit vinné sklepy ve Hnanicích, ochutnat nová vína ročníku 2012 a zažít pravou moravskou zábavu při poslechu cimbálové muziky. Den otevřených sklepů Hnanice také nabídne snoubení mladého vína a kulinářských specialit.

4. května
Město/obec: Velké Pavlovice
Místo: sklepy vinařů
Velkopavlovičtí vinaři i letos otevírají své sklepy plné skvělých vín. Zájemci mohou přijít ochutnat vybraná vína 4. května od 11 hod. do Velkých Pavlovic.

4. května
Město/obec: Petrov u Hodonína
Místo: Plže
Oblastní výstava vín proběhne 4. května v Petrově u Hodonína. Hosté se mohou těšit na degustaci kvalitních vín v rytmu cimbálové muziky.

4. května
Město/obec: Zaječí
Místo: Vinařství U Kapličky
I letos Vinařství U Kapličky zve na nevšední akci zvanou Snoubení pokrmů s růžovým vínem, která se koná 4. května v obci Zaječí v restauraci Retro Gril.

4. května – 5. května
Město/obec: Dolní Kounice
Místo: Masarykovo náměstí
Město Dolní Kounice připravilo pro milovníky vína Svatogothardské vinařské slavnosti. Návštěvníci ochutnají vína místní výroby za doprovodu cimbálové muziky a nebude chybět ani prohlídka starobylého vinařského městečka. Ochutnávat bude možné od 13 do 22 hod.

4. května
Město/obec: Šardice
Místo: Obecní hala U Orla, propojení s venkovním areálem za starou školou
Na Šardických slavnostech vína se 4. května představí až 500 vzorků vín místních vinařů, kteří nadchnou své hosty nejen lahodným vínem, ale i vynikajícím hudebním zážitkem v podání cimbálové muziky. Občerstvení je zajištěno, akce začíná ve 13 hod a návštěvníci se mohou těšit i na venkovní posezení.

Zdroj: NVC


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...