Před zápasem Zbrojovky se Zlínem se uskuteční autogramiáda Pacandy

Brno, 28. února 2023 – V sobotu 4. března proběhne od 13 hodin v hotelu A-SPORT Brno autogramiáda bývalého profesionálního fotbalisty a odchovance místní Zbrojovky Milana Pacandy. Ta obstará předehru ligovému utkání domácího týmu s FC Trinity Zlín. Na akci bude rovněž k dostání rozhovorová biografie někdejšího talentovaného útočníka s názvem Milan Pacanda Jackyll & Hyde, která právě přichází do prodeje.

autogramiada PERO

Před patnácti lety nastoupil Milan Pacanda v dresu Zlína ke svému poslednímu prvoligovému utkání na české scéně. Právě zápasu jeho mateřské Zbrojovky Brno s tímto regionálním rivalem bude v sobotu 4. března předcházet autogramiáda autora 59 branek v nejvyšší tuzemské soutěži. Akce se uskuteční od 13 h do 14:30 h v hotelu A-SPORT Brno v těsné blízkosti stadionu na Srbské.

Na místě bude rovněž k dostání nová rozhovorová biografie Milan Pacanda Jackyll & Hyde vycházející 28. února – v den 45. Pacandových narozenin. V té otevřeně promlouvá o svém boji s gamblerstvím, alkoholem a o životě po fotbalové kariéře. „V průběhu mé kariéry jsem udělal řadu nesprávných rozhodnutí, kvůli kterým nabral můj fotbalový i osobní život špatný směr. Rád bych, aby se z mých chybných kroků poučili zejména mladí začínající sportovci a neopakovali je,“ vysvětluje Milan Pacanda.

Autorkou knihy je bývalá reportérka České televize Monika Býmová (dříve Čuhelová), která již v minulosti připravila biografii Petra Švancary. „Milanův příběh odráží nástrahy profesionálního fotbalového prostředí, o kterých se v dnešní době stále nemluví tak často, jak by si zasloužily. Věřím, že jeho autentická zpověď pomůže otevřít debatu o rozvoji sportovců v Česku také po jiné než výkonnostní stránce,“ uvádí Býmová.

Biografii Milan Pacanda Jackyll & Hyde je možné již nyní zakoupit na webových stránkách milanuvpribeh.cz nebo v knihkupectví Knihy Dobrovský. Během autogramiády a následně i navazujícího prvoligového duelu bude probíhat sbírka na podporu neziskové organizace Liga vozíčkářů, která je partnerem knihy.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...