Kraj navýšil podporu špičkových sportovních klubů

Brno, 3. července 2022 - Na vrcholovou přípravu, soustředění nebo i na samotnou účast na soutěžích – Jihomoravský kraj přispěje špičkovým sportovním klubům v regionu na jejich činnost. Dotační program na podporu vrcholového kolektivního sportu v regionu schválila ve středu 29. června 2022 krajská rada.

sport sportovec

Dotační program je přitom určený především k podpoře olympijských sportů. „Na podporu špičkových klubů a oddílů na jižní Moravě jsme letos vyčlenili 16 milionů korun, a to je o jeden milion více než loni. Reprezentují kraj i za hranicemi země a jejich úspěchy pak motivují děti a mladé talenty u nás. Jsou to prostě spojité nádoby,“ uvedl hejtman Jan Grolich. Jak dodal, s dotací je bezprostředně spojena i propagace kraje, kdy logo kraje bude součástí sportovního oblečení podporovaných sportovců. Ti se také budou mimo jiné účastnit společných soustředění s talentovanými mladými sportovci v daném sportovním odvětví, budou navštěvovat mládežnické soutěže, autogramiády pro veřejnost apod.

O podporu mohou žádat až do 12. srpna 2022 sportovní kluby a spolky se sídlem na území Jihomoravského kraje, jejichž družstva dospělých reprezentují Jihomoravský kraj v nejvyšší nebo druhé nejvyšší celostátní soutěži v České republice nebo například v mezinárodní interlize.

Zdroj: JMK


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...