Brněnský profesionální hasič Málek zvítězil na kulturistické Olympii

Brno, 15. listopadu 2012 (MEDIAFAX) - Tři zlaté medaile získal brněnský profesionální hasič Radek Málek na vrcholné světové soutěži v kulturistice INBA Natural Olympia v USA. Ve čtvrtek to řekl mluvčí jihomoravských záchranářů Jaroslav Haid.

malek_hzsjmk

Na nejprestižnějším světovém klání v naturální kulturistice v nevadskému Renu vybojoval Málek zlaté medaile v otevřené soutěži a v kategorii Masters1. Třetí zlatou medaili získal za celkové absolutní vítězství. Skvělým výsledkem si současně vybojoval právo startu v příštím ročníku této světové soutěže.

Příslušník Hasičského záchranného sboru Jihomoravského kraje tak podle Haida dosáhl na dosud nejvyšší ocenění své sportovní kariéry. Málek, který je držitelem řady titulů z republikových i mezinárodních soutěží, letos kromě jiného zvítězil na mistrovství ČR, Evropy i světa.

Tři zlaté medaile, z toho dvě v kulturistice a jednu v silovém trojboji, vybojoval také na Světových hrách hasičů v australském Sydney.

Třiačtyřicetiletý Radek Málek je již 20 let profesionálním hasičem. Sportovní kariéru rozvíjí při službě ve směně na brněnské požární stanici v Lidické ulici. Naturální kulturistice, to je kulturistice bez anabolických steroidů, růstových hormonů a jiných dopingových látek, se věnuje od svých 14 let. Provozuje také vysokohorskou turistiku a cyklistiku.

Jiří Nováček, foto: Roman Málek, archiv HZS JMK

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...