Výzva závodu Run-Up 2012: Zkuste pokořit schodiště nejvyšší budovy Brna

Brno, 22. května 2012 – Závodníci z řad profesionálů i veřejnosti budou mít v pátek 25. května jedinečnou příležitost vyběhnout schody nejvyšší brněnské budovy. V areálu Spielberk Office Centre se totiž uskuteční závod Spielberk Run-Up. Cíl závodu je jednoduchý – co nejrychleji vystoupat do nejvyššího patra budovy, která měří 85 metrů. Na vítěze budou čekat atraktivní ceny, vystoupení skupiny U2 Stay a slosování o nový Chevrolet Aveo. Pro návštěvníky a závodníky bude připraven den plný zábavy, tance a sportu.

beh

 „Ač si to málokdo Uvědomuje, chůze po schodech je pro naše zdraví velkým přínosem, i když není zrovna oblíbená. Proto doufáme, že tato akce nejenom že chůzi do schodů zatraktivní, ale účastníky akce i pobaví," říká Milena Uhrová, manažerka areálu Spielberk Office Centre. Akce začne v 11 hodin závodem pro děti. Náročnost je zde rozdělená podle věku dětských závodníků, těm nejmenším bude vystaven speciální okruh, starší děti pak poběží do 5. nebo 10. patra. Během dne bude možné vyzkoušet si například skákací boty, kolečkové brusle, simulátor běhu do schodů nebo trampolínu.

V 16. hodin začne hlavní část závodu, běh dospělých. Každou minutu bude na prostranství před Tower B vybíhat jeden registrovaný účastník závodu, aby všichni závodníci měli čas na nezbytný rozběh a aby se na schodišti mrakodrapu netvořily „kolony". Každému účastníkovi závodu bude měřen čas, za který schodiště do posledního cílového patra absolvuje.

Letos se uskuteční dva závody – závod Elite až na vrchol věže a závod Open do 10. patra. Pro vítěze jsou připraveny hodnotné ceny. Hlavní cenou je PlayStation 3, dále cestovní poukazy, videohry, brusle, trička, hodinky a mnoho dalších. Na všechny účastníky pak čeká možnost stát se majitelem nového Chevroletu Aveo.

Run-Up 2012 pořádá agentura ChrisFromParis a letos se kromě Brna uskuteční také v Ostravě, Zlíně, Liberci, Plzni, Praze a Olomouci. Tento druh závodu je organizován všude na světě, od Berlína, Vídně, přes Taipei až po Sydney, Chicago nebo Singapour. Tím nejznámějším je bezesporu závod, který se koná kažodoročně v únoru v newyorském Empire State Building.

Pro účast v závodě je potřeba se zaregistrovat na www.run-up.cz.

Zápisné:

- zdarma pro mladší 16 let

- na místě: 200 Kč (závod Elite) / 100 Kč (závod Open)

- při registraci v předprodeji: 120 Kč (závod Elite) / 80 Kč (závod Open)

- 80 Kč pro studenty

foto: archiv pořadatelů


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...