Druholigová Zbrojovka Brno testuje záložníka Zdeňka Šturmu

Brno, 27. června 2011 (MEDIAFAX) - O angažmá v druholigovém fotbalovém klubu Zbrojovka Brno usiluje záložník Zdeněk Šturma, který se v pondělí připojil k týmu a podstoupí test. Moravský klub o tom informoval v pondělí na svých oficiálních internetových stránkách.

Fotbal3-250x168

Třiadvacetiletý Šturma je odchovancem Sigmy Hodonín a na svém kontě má sedm prvoligových startů v dresu 1. FC Slovácko. Naposledy působil v druholigové Čáslavi, v jejímž dresu odehrál 16 zápasů a vstřelil dvě branky. Bývalý člen mládežnických elitních výběrů odehrál v reprezentačním dresu 21 utkání, v nichž zaznamenal čtyři góly.

Šturma by se měl poprvé objevit v sestavě Zbrojovky v útermím přípravném duelu se slovenským druholigovým celkem Zemplín Michalovce, který vede český trenér Vlastimil Petržela. Utkání začne v 17 hodin v Ivančicích.

Nastoupit mají také stoper Zdeněk Polák a záložník Jan Hromek, kteří jsou novými členy týmu, ale o víkendu měli volno, takže neabsolvovali přípravný duel ve Šlapanicích. "Podoba kádru není definitivní, na některých postech bychom jej chtěli ještě doplnit. Máme rozjednáno několik hráčů a věřím, že někdo z nich přijde," uvedl brněnský trenér René Wagner

V úterý nemůže počítat s útočníkem Petrem Švancarou, jehož příchod ze Slovácka se stále řeší. Autor 50 ligových branek si v neděli natáhl vazy a čeká jej čtyřdenní klid. Posila z Olomouce Václav Tomeček musí kvůli zraněnému kotníku absentovat minimálně týden. Kvůli menším potížím vynechá úterní utkání také Lukáš Matyska a nenastoupí ani Matijas Pejič, u něhož je podezření na zánět slepého střeva.

Petr Říha

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...