Soud ponechal ve vazbě dvojici podezřelou z vraždy židenického místostarosty Vytopila

Brno, 1. října 2012 (MEDIAFAX) - Krajský soud v Brně ponechal ve vazbě Filipa O. a Radku O., kteří se budou zpovídat z vraždy židenického místostarosty Aleše Vytopila. V pondělí to sdělila mluvčí soudu Miroslava Sedláčková. Verdikt vynesl soudce Tomáš Kurfiřt. "Soud vazbu prodloužil kvůli možnosti útěku," doplnila Sedláčková.

vytopil250

Vytopil zmizel loni 9. září. Naposledy jej svědci viděli v Mariánském údolí v brněnské městské části Líšeň poblíž restaurace U Raka a Eldorádo, kam přijel svým vozem VW Passat. Už v té době kriminalisté nevylučovali, že se politik mohl stát obětí blíže nespecifikovaného trestného činu.

Podezřelou dvojici zatkla policie 23. listopadu, o den později našla v zemi zakopanou mrtvolu Vytopila v lese nedaleko Moravského Krumlova. Vražda podle policie nijak nesouvisela s politikou, jejím motivem měly být milostné vztahy. Na konci listopadu skončili obvinění exmanželé Filip O. a Radka O. ve vazbě.

Letos v září podalo Krajské státní zastupitelství v Brně k soudu obžalobu. "Trestní sazba je od 10 do 18 let," řekl Mediafaxu mluvčí krajského zastupitelství Hynek Olma.

Hlavní líčení se bude konat 10., 11., 12., 18. a 19. října vždy od 9. hodiny. Na programu budou výslechy obžalovaných, svědků a znalců. "Vyhlášení rozsudku určitě nenastane, hlavní líčení bude 19. října odročeno," dodala Sedláčková.

Lenka Horáková, Jiří Nováček, foto: archiv Aleše Vytopila

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...