Ústavní soud zamítl stížnost Davida Ratha na průběh vyšetřování údajné korupce

Brno, 19. června 2012 (MEDIAFAX) - Bývalý hejtman Středočeského kraje David Rath neuspěl s ústavní stížností v souvislosti s vyšetřováním korupce. Ústavní soud jeho stížnost odmítl, protože neshledal, že by orgány postupovaly chybně, řekl v úterý mluvčí soudu Vlastimil Göttinger.

soud_ustavni250

"Stížnost jsme zamítli z několika důvodů. Trestní řízení stále probíhá, a proto může stěžovatel uplatnit profesní námitky. Dále jsme také nezjistili, že by byla jakkoliv porušena ústavní práva stěžovatele nebo že by byl postup orgánů činných v trestním řízení chybný," vysvětlil Göttinger.

Poslanec David Rath podal ústavní stížnost na konci května. Ohradil se v ní proti vazbě a vyšetřování v souvislosti s korupcí. Bývalý hejtman je obviněný z přijetí úplatku ve výši sedm milionů korun. Politik však tvrdí, že celá situace má politický podtext.

Lenka Horáková

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...