Kriminalisté našli u dálnice doklady pohřešovaného místostarosty Židenic Vytopila

Brno, 20. října 2011 (MEDIAFAX) - Kriminalisté našli nedaleko dálničního nájezdu na Ostrovačice ve směru na Prahu pohozené doklady pohřešovaného místostarosty Brna-Židenic Aleše Vytopila. Ve čtvrtek to řekla policejní mluvčí Petra Vedrová. "Kriminalisté na případu zmizelého zastupitele intenzivně pracují," řekla Vedrová. Dodala, že vyšetřovatelé se případu intenzivně věnují a vyhodnocují množství poznatků.

vytopil250

"V minulých dnech jsme v travnatém porostu poblíž nájezdu na Ostrovačice na dálnici D1 ve směru na Prahu našli osobní doklady pohřešovaného muže. Žádáme případné svědky, kteří si poblíž místa nálezu všimli pohybu lidí či vozidel, ze kterých byly vyhozeny nějaké předměty, aby tyto skutečnosti oznámili na linku 158," požádala o spolupráci veřejnost Vedrová.

Vytopila pohřešují příbuzní od pátku 9. září. "Naposledy se pohyboval v Mariánském údolí v brněnské městské části Líšeň poblíž restaurace U Raka a Eldorádo, kam přijel svým hnědým metalizovaným Volkswagenem Passat," řekla Vedrová s tím, že kriminalisté nevylučují, že se politik mohl stát obětí blíže nespecifikovaného trestného činu.

Policie po zmizelém muži stále intenzivně pátrá. Vedrová připustila, že až dosud se účinkem minula prosba, kterou požádali kriminalisté o pomoc veřejnost - po místostarostovi se doslova slehla zem. Nikdo jej neviděl a nikdo se ani nepřihlásil například s žádostí o výkupné.

Židenický místostarosta Vytopil je podle Vedrové přibližně 180 centimetrů vysoký, střední postavy. Má kulatý obličej, hnědé oči a hnědočerné krátké rovné vlasy. Na sobě měl naposled zelenomodré pruhované tričko, modré rifle, sportovní boty bílé barvy a s sebou měl černou pánskou příruční tašku.

Neúspěšní v hledání politika ODS byli zatím i takzvaní policejní lovci lebek - jejich nasazení na jihu Moravy a Vysočině však nasvědčuje tomu, že se policie domnívá, že Vytopil může být stále naživu. O příčinách jeho zmizení se vedou zatím pouze spekulace - většina lidí dává do souvislosti zmizení šestatřicetiletého politika s osobním a podnikatelským životem. Mezi jeho přítelkyně údajně patřilo i několik prostitutek.

Jiří Nováček, foto: www.alesvytopil.cz

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...