Zahrajte si šifrovací hru Tajemství Staré radnice

Brno, 27. října 2015 - Zajímavé historické informace zabalené v šifrách a logických úkolech. To přináší hra „Tajemství Staré radnice“, kterou si mohou milovníci historie, ale hlavně luštitelé různých šifer a záhad zahrát na brněnské Staré radnici. Start je v Informačním centru v Radnické ulici.

vitraz stara radnice sifrovaci hra

Hra, ke které je potřeba mít chytrý telefon, provede návštěvníky sedmi stanovišti. Ta jsou rozmístěna nejen po Staré radnici, ale i ve věži, tak, aby si hráči užili i výhled na Brno. Na každém ze stanovišť musí hráč najít kód. Buďto v podobě čísel nebo jako QR symbol, což je kresba, kterou dekóduje chytrý telefon. Po zadání kódu a zvládnutí úkolu se přesune na další stanoviště.

„Nikdo se nemusí bát, že něco nevyřeší. Úkoly pracují s tím, co hráči v místě najdou. Nutí je vše si prohlédnout, protože právě v předmětech, obrazech, sochách mohou být skryty šifry. Na konci hry získají heslo, které zadají do systému a zjistí, zda hrou prošli správně. Hrou vede příběh. Při tvorbě hry jsme se snažili historické informace podat stručně, lehce, tak, aby to hráče bavilo,“ vysvětluje za tvůrce hry Barbora Podhrázská.

Přístup do systému hry získají návštěvníci Staré radnice v informačním centru, ve vybrané dny dokonce zdarma. V mobilním telefonu není potřeba mít mobilní data, Turistické a informační centrum zajistilo pokrytí Staré radnice a věže signálem wi-fi. Hra má za úkol oživit prostory radnice a přilákat cílovou skupinu návštěvníků mezi 20 až 35 lety. Vezměte přátele, rodinu, známé a přijďte si na Starou radnici zahrát!

Zdroj: TICmB


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...