Flédou se v pátek prožene punková smršť

Brno, 31. března 2015 - V pátek 3. dubna otestují bytelnost nového pódia na Flédě čtyři punkové kapely. Během jednoho večera zde zahrají stálice českého punku Totální nasazení, Dukla vozovna a Volant i mladé rocknrollové naděje Ňuňu. Během koncertu kapely představí nestárnoucí punkové vály i nové materiály z čerstvě vydaných nebo připravovaných desek.

FLEDA BRNO promo foto

TO TOTÁLNÍ NASAZENÍ
Přední česká punkrocková kapela, kterou v roce 1990 založil její baskytarista a zpěvák Sváťa Šváb se svými spolužáky na slánském gymnáziu. V roce 1995 vychází kapele debutové CD „Stínohry“ a ta přestává být regionální kapelou a začíná vystupovat po celé republice. Za léty poctivě vydřenou pozicí Totálního nasazení stojí patnáct vydaných alb a víc jak 1 300 koncertů v klubech i na festivalech. Na Flédě kapela vystoupí po úspěšné tour v Turecku a představí výběrové album „25 let černobílý svět“, které vyšlo na konci března 2015.

DUKLA VOZOVNA
Vznik Dukly Vozovny byl podmíněn nespočtem návštěv koncertů v pardubických rockových klubech. Impulsem k fungování kapely byl jejich první koncert. Konal se v malé garáži v Petříkovicích u Trutnova, vyslechlo si jej zhruba 15 diváků a odstartovala zde historie jejich double harmonika punku. Hudba Dukly Vozovny zavání díky úmyslně neprofesionálnímu mužskému zpěvu a specifického zvuku harmoniky hospodskou nestrojeností. Kapela v tuto v chvíli chystá vydání pátého CD "Sen nezbedného punka", takže na koncertě zazní i nové songy.

VOLANT
Volant hraje především skapunk rock se specifickým humorem a zvukem saxofonu. Od roku 1996 nahrála kapela čtyři alba. Hlavní devizou a hnací silou skupiny je jednoduchost a nejdůležitější je pro ni obyčejná dobře fungující písnička. To se velmi dobře doplňuje s jejími energickými vystoupeními. Kapela věří, že přímočaré skladby na klasické tři akordy jsou ve spojení s rozmanitými texty ideální formou pro pobavení publika.

ŇUŇU
ŇUŇU jsou Brna a vznikli v roce 2013. Tato mladá rocknrollová trojice v roce 2014 zaznamenala první úspěch, když se jí podařilo zaujmout v soutěži Metrem na Čarodějáles. Ňuňu si také zahráli jako předkapela na turné Wohnoutů. V součanosti kapela připravuje vydání nových materiálů.

Punková smršť, 2. dubna 2015, Fléda, Brno

  • Cena vstupenek: předprodej 160 Kč/ na místě 190 Kč
  • Vstupenky na koncert jsou k dispozici v předprodejích:
  • Indies, Poštovská 2, Brno – Hostel Eleven, Dominikánská 11, Brno
  • SMSTICKET.cz, GOOUT.cz, TICKETPORTAL.cz

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...