Kam s dětmi o víkendu? Zamiřte za písečnými sochami filmových hrdinů

Brno, 20. listopadu 2014 - Nevíte, kam s dětmi o víkendu? Co třeba jít se podívat na unikátní výstavu písečných soch známých filmových postav, které v nově zrekonstruovaném multikině Cinema City Velký Špalíček vytvořil český sochař Tomáš Bosambo a děti ze ZUŠ J. Kvapila. K vidění jsou populární dětské postavičky včetně Včelky Máji, která momentálně kraluje i na filmovém plátně.

pisecne sochy tomas bosambo brno

Ukázat, že moderní multikino nejsou jen sály s promítacími plátny, ale místo, které přeje zábavě v každé podobě. Takový byl cíl autorů jedinečné výstavy soch z písku a vody, která znázorňuje oblíbené hrdiny filmového plátna. Tvorba soch zabrala sedm dní a sedm nocí a kromě sochaře Tomáše Bosamba se na ní podílely i děti z brněnské umělecké školy.

„Jsme rádi, že jsme se mohli zapojit a vytvořit zábavné a netradiční dílo, které, jak doufáme, zaujme všechny návštěvníky kina,“ shodli se žáci ZUŠ. Výstava soch v lobby Velkého Špalíčku bude k vidění v průběhu celého listopadu a návštěvníci v rámci ní mohou obdivovat například aktuální hrdinku stříbrného plátna Včelku Máju a její přátele, Simpsonovy, Hulka nebo tučňáky z Madagaskaru.

Znovuotevřený brněnský Velký Špalíček prošel před nedávnem kompletní rekonstrukcí a návštěvníkům nyní nabízí u filmových zážitků mnohem větší pohodlí. „Proměnilo se téměř vše, co dokáže návštěvník kina ocenit. Nový a modernější je interiér sálů, lobby i toalety. Pokladny a bar s občerstvením prošly nejen rekonstrukcí a zvětšením, ale i přesunutím na jiné místo. Diváky jistě potěší i kompletně vypolstrované sedačky,“ láká zástupce Cinema City Robert Švec.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...