Hudební festival Monte Bú láká na pohodovou atmosféru a domácí kapely

Brno, 25. června 2013 - Město Brno letos opět bude hostit hudební festival Monte Bú Open Air. Unikátní prostředí Kraví hory v centru metropole dává festivalu jedinečnou atmosféru plnou zeleně a klidu. V pátek 28. června 2013 se tak fanoušci mohou těšit na pořádnou porci hudby a bohatý doprovodný program. Festival mimo jiné opanují stálice českého poprocku Airfare nebo domácí Hysterical Naked, patřící k současným objevům české hudební scény.

fanousci-publikum-koncert-krystof-turek

„Dramaturgii Monte Bú stavíme na kapelách, které umí vytvořit pohodovou atmosféru. Chceme, aby se návštěvníci bavili a celý den si užili,“ říká hlavní organizátor festivalu Jiří Maršálek. „Chceme taky podpořit kvalitní brněnské kapely, které často nemají takový prostor vystupovat. Přitom kde jinde by měly oslovit fanoušky, když ne ve svém domovském městě,“ dodává Maršálek.

Kromě zkušených Airfare festival rozproudí kapela Goodfellas. Její první deska vznikla v zámoří a aktuální singl Supersmooth s klipem až z Japonska se lehce nese v duchu slavných Beatles. Brněnskou scénu zastupuje aktuální objev Hysterical Naked, kteří se pohybují v prostoru chytrého progresivního rocku a chytlavého rock'n'rollu. Hudebně se Hysterical Naked přibližují stylům kapel jako Pink Floyd, Radiohead, Simon & Garfunkel či Red Hot Chili Peppers, současně se snaží o moderní výraz a experimentování se zvukem. Dalšími domácími zástupci budou kapely Aivn’s Naked Trio, We on the Moon a Watch This!

Oproti loňskému prvnímu ročníku se festival Monte Bú dále rozroste i v zázemí a doprovodném programu. „Protože se v místě festivalu hrává baseball, budou si moci návštěvníci například půjčit rukavice a míčky a vyřádit se. Samozřejmostí je i bohaté občerstvení, dobré pivo, budeme i grilovat,“ popisuje hlavní organizátor festivalu Jiří Maršálek.

Vstupenky jsou v předprodeji v síti Ticketpro za 199 Kč. V den konání festivalu na místě za cenu 250 Kč. Monte Bú Open Air 2013 proběhne v pátek 28. června 2013 v Brně na Kraví Hoře. Program začíná od 15:00, končí v 22:00.

(red), ilustrační foto: Kryštof Turek


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...