Flédu rozduní hosté Red Bull Music Academy Night

Brno, 9. dubna 2013 - Brněnská Fléda přivítá 12. dubna zástupce věhlasné Red Bull Music Academy, která se letos koná už po patnácté. Do moravské metropole přijedou z portugalského Lisabonu producent Branko a z Londýna Om Unit. Místní fanoušky aktuálního zvuku čeká desítka interpretů na dvou pódiích.

redbull academy night fleda brno

Hlavními hvězdami budou Branko z Portugalska a Om Unit z Velké Británie. Sekundovat jim na dvou scénách budou talentovaná Eva Porating (SK), bratislavský electronicko-experimentalní projekt INK Midget (SK), DžunyJA aka DJ Junior, dvojice českých DJs Click Joe a Tom Holič. Druhá stage ponese název Bounce F.... Bounce a představí  Kay $ Tvzex jako BB, W.I.R.E., Dead Sailor (Matyas) a Them Darned Teenagers. Pod názvem druhé stage se v budoucnu budou na Flédě pořádat další akce.

Lisabonský producent Branko je hnacím motorem projektu Buraka Som Sistema, držitele MTV European Music Award a dalších hudebních cen za skvělé album Black Diamond z roku 2008. Na něm se podíleli například MIA, Kano nebo Deize Tigrona a kapela s ním objela celý svět. Branko (ex J-Wow) je ale nyní na sólové dráze, mimo jiné i z důvodu, že Buraka Som Sistema si dala pauzu od koncertování. „Děláním na vlastním materiálu nacházím jinou dimenzi tvůrčí práce,“ říká Branko. Jeho hudba je stejně taneční a přátelská jako Buraka Som Sistema, ale přece jen se o něco liší, je volnější, melodičtější, osobnější.

Druhým hostem, který prošel Red Bull Music Academy je britský producent Om Unit, polovina projektu Dream Continuum, který tvoří společně s producentem Machinedrumem. Om Unit Flédu zahltí linii tlustých basových linek stejně jako svým setem uhral loňský festival Sónar, kde hrál na Red Bull Music Academy stagei. Ostatně tenhle talentovaný chlapík se hudebního workshopu sám v roce 2011 zúčastnil jako participant.

Red Bull Music Academy letos slaví jubilejní 15. ročník. Vybraní muzikanti, DJs, zpěváci, MCs, orchestrální skladatelé nebo digitální beatmakeři se od 28. dubna do 31. května sejdou na vysněném workshopu v New York City, jenž nabízí celou škálu skvělých příležitostí. V energií nabitém hlavním městě zábavy spolu budou tvořit, jamovat, poslouchat přednášky a po večerech hrát ve vyhlášených newyorských klubech s lidmi jako: Flying Lotus, DJ Rashad, Erykah Badu, Masters at work, Fourtet, Metro area, nebo Afrika Bambataa.

RED BULL MUSIC ACADEMY NIGHT
12.04.2013, 21 h
Fléda, Brno
Vstup 50 CZK nebo 70 CZK a v ceně je také welcome drink


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...