Fléda chystá mikulášskou nadílku

Brno, 5. prosince 2012 – Tradiční „Mikulášská" kulturní nadílka čeká všechny návštěvníky Flédy ve středu 5. prosince. Návštěvníci klubu se mohou těšit na slavné anglické kabaretní trio Tiger Lillies, nadějné Kluky z marmelády a slovenskou kapelu Walter Schnitzelsson. A aby toho nebylo málo, uskuteční se ve velkém sále premiéra krátkého filmu od Marka Jakubíčka "La Bolsche Víta!".

tigerlillies

Tiger Lillies do Brna zavítají poprvé v jejich třiadvacetileté kariéře. Divákům představí své pojetí pouliční opery, předválečného kabaretu, francouzského šansonu, cikánských písní a odkazů na Jacquese Brela a Bertholda Brechta. Vše s pořádnou dávkou makeupu a humoru, v temných písních plných černého humoru a ironie.

Před vystoupením Tiger Lillies se bude v premiéře promítat krátký film „La Bolsche Víta!", pojednávající o srpnu 1968, režiséra, scénáristy a producenta Marka Jakubíčka. Film je úzce spjatý právě s Tiger LIllies, kteří mladého filmaře potkali na pražské oslavě narozenin Marka Vašuta a jeho práce se jim zalíbila natolik, že propůjčili do filmu svou hudbu.

Po skončení programu v hlavním sále začne na malé scéně pravidelná akce s názvem Madnessday, která představuje málo známé a kvalitní kytarové projekty. Tentokrát se představí talentovaná slovenská kapela Walter Schnitzelsson, která se nebojí experimentovat. Kapelu charakterizují koncerty nabité pozitivní energií. Na závěr zahrají Kluci z marmelády, jejichž elektropunk v sobě spojuje spoustu vlivů od Smashing Pumpkins, přes Does It Offend You, yeah? až k Hadouken, to vše ovšem s certifikátem DIY.

Návštěvníky také čeká překvapení na baru. Vstupenky na Tiger Lillies stojí v předprodeji 340 Kč, na místě 390 Kč. Vstupné na Madnessday činí 50 Kč na místě.

Zdroj: Fléda, redakčně upraveno.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...