Britští Tiger Lillies vystoupí poprvé v Brně na Flédě

Brno, 12. listopadu 2012 - Britské avantgardní trio Tiger Lillies zavítá 5. prosincepoprvé do Brna na Flédu, ale české publikum je zná z mnoha vystoupení v Praze, kde v 90. letech trio Martyn Jacques (autor písní, zpěv, piano, akordeon), Adrian Huge (bicí, perkuse, hračky) a Adrian Stout (baskytara, pila, zpěv) hráli v žižkovských lokálech.

Pubikum-koncert

Skupina vznikla v roce 1989 v Londýně a za 20 let své existence natočili Tiger Lillies 21 alb. Jejich hudba nese stopy pouliční opery, předválečného kabaretu, francouzského šansonu, cikánských písní a odkazů na Jacquese Brela a Bertholda Brechta. Frontman Martyn Jacques nazývá jejich svérázný hudební projev „brechtovských punkovým kabaretem“, který se vymyká všem hudebním kategoriím.

Ojedinělostí je i hlasový projev Martyna, sám se vyškolil na zpěváka s kastrátskou technikou hlasu. Jejich temné, drsné a vášnivé písně plné černého humoru a ironie pojednávají o temných stránkách lidské existence - o odpadlících společnosti, o smrti, vraždě, nevěře, prostituci. Vystoupení vždy dotváří originálními kostýmy a maskami.

Zdroj: Fléda, ilustrační foto: Kryštof Turek


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...